Pozadí případu milionové kadeřnice.

8. 04. 2014 9:09:09
(Agentura Střelená Kachna) Sdělovacími prostředky zacloumala minulý týden zpráva o dalším případu podivuhodného sponsorského daru. Mladá kadeřnice, toho času na mateřské dovolené, zaslala ODS na humanitární účely rovný milion korun. Mediální továrna na spekulace se rozšvitořila na plné obrátky. S kvapným odsouzením však nespěchejme. Naší agentuře se podařilo získat úplné majetkové přiznání štědré dárkyně, a to poukazuje spíš na politickou sabotáž provedenou pod taktovkou zatím nespecifikovaného, ale vlivného uskupení. Dali jsme mu pracovní název Agročert - jednak pro zjevné napojení na struktury činné v zemědělské velkovýrobě (viz vlastní dokument níže) a jednak jako připomínku starého úsloví "kam čert nemůže nastrčí ženskou". Dříve než se na šokující majetkové doznání podíváme, dovolte mi pár slov o tom, jak se nám tento vzácný leč výbušný materiál dostal do redakčních spárů.

Včera ve večerních hodinách narušila vzdušný prostor nad naší pobočkou v Kratonohách neidentifikovaná kachna s plochou dráhou letu. Pan vrátný naštěstí nezaváhal, vytáhl z pouzdra služební kuši a narušitelku duchapřítomně sestřelil rychlým šípem typu Metelka. Pro ochránce přírody dodávám, že kachna zásah protivzdušné obrany agentury přežila. Dali jsme jí loknout myslivce, prostřelené křídlo utěsnili tmelem a pečlivě zabalenou v alobalu ji převezli na jednotku intenzívní péče, kde se brzy uzdravila. Výstupní prohlídka nám potvrdila, že se jedná o poštovní kachnu hřebenatou - čeleď vrubozobí, podčeleď rekomando. Po ohledání výsostných znaků na peří a s přihlédnutím ke spišskému přízvuku kejhání jsme pochopili, že nám padla do rukou rafinovaná slovenská kurýrka slyšící na jméno Katarína, Marika, Káča pitomá, Hortenzia a Čučoriedka (po vyslovení těchto slov kachna pootočila hlavou, u ostatních slov nehnula ani brvou). Opeřenou doručovatelku jsme tedy po slovanském zvyku pojmenovali Čučoriedka Andrejevna. Bohužel, při tradičním křtu lahví šampaňského utrpěla kachna mírný otřes mozku a musela být opět převelena na ošetřovnu. Pokud se její stav do dvou dnů nezlepší, bude propuštěna do domácí péče na pekáči.

A teď to nejdůležitější. Jako každá slušně vychovaná poštovní kachna měla i Čučoriedka Andrejevna k plovacím blánám připevněn srolovaný papírový moták s již zmíněným majetkovým doznáním. Jeho celospolečenská důležitost před námi vyvstala jakmile jsme zjistili, že je zašifrován binárním kódem a zamaskován dvojitou vrstičkou hořčice. Okamžitě jsme uvedli naši kontra-rozvědku do stavu plné bojové pohotovosti spočívající v roztlačení dvouválcového spalovacího dekodéru značky Zetor. V zájmu objektivity uvedeme obsah motáku v plném znění. Ale pozor, je to potenciální mediální bomba - slabší povahy by si měly sednout na kavalec nebo se alespoň přidržovat zpevněné mostní konstrukce.

(stupeň utajení: nadmíru choulostivé - podléhá zákonu o ochraně utajovaných skutečností - tyto informace prosím nešiřte ani digitálně, ani analogově, a už vůbec ne tichou poštou)

Kompletní výčet majetku - kamarádka ODS č. 00795441 - jméno začerněno

a. značné množství dukátů
b. chalupa od táty 
c. dvě krávy
d. hezké telátko
e. hus kachen dost
f. ňáké selátko
g. kus pole
h. nová almara


A nyní ještě předběžná - byť trochu povrchní - analýza získaných informací.

(a) Guvernér ČNB, pan Singer, nám bohužel neodpověděl na dotaz stran momentálního kurzu dukátu, neboť se v době našeho telefonátu nacházel s korunou v posilovně na rotopedu. Vzhledem k výraznému podílu zlata by se měl pohybovat řádově ve stovkách korun. Dukáty se dají schovat doma v krabici od bot či v matraci a nebo se dají za úplňku zakopat v koutku zahrady o kterém ví jen pes Haryk a Google.

(b) Další položka je poněkud ambivalentní a proto si dovolíme příslušnou formulaci ocitovat přímo z výstupního disku: "a chalupu a chalupu dostane od táty". Tedy nejen zajímavá investice v realitách, ale hned dvě! Ovšem zdá se, že majetkový převod nebyl právně zcela dořešen a chalupa (resp. chalupy) stále patří otci. Zde musíme přiznat, že kvůli přehřátí dešifrátoru v závěru této pasáže nebylo možné určit poslední slovo s naprostou jistotou a vlastníkem nemovitosti by tedy teoreticky mohl být také dědeček, bratranec, nevlastní manžel neteře, prastrýc a možná i kmotr.

Položky (c) až (g) jsou jádrem věci a ukazují na dlouhé prsty agroprůmyslu. Tady jsou.

(c) Dvě krávy na úplatu veřejného činitele?! To snad ne. Tak to je prosím přímo plýtvání skotem. Já si umím docela živě představit politika, který by klidně zapřel své ideály a pošlapal si kariéru jen pro jednu krávu. Tak na co hned dvě?

(d) Další záhada: hezké telátko. Jak se vybírá? To v kravíně pořádají soutěž Miss Teen?

(e) Hus kachen dost. Inu, není nad precizní účetnictví. Doufejme, že alespoň některé kladou zlatá vejce.

(f) Představuji si veksláka v kožené bundě a v tmavých značkových brýlých, postávajícího nenuceně před chlívkem a sykajícího na kolemjdoucí kořeny: selátka? ňáký selátka?

(g) To se řekne, kus pole - ale jakého? Jedná-li se totiž o pole naftové, vrhne to celou kauzu do úplně jiného světla. Je všeobecně známo, že pramínek ropy je mocnějším zdrojem příjmů než pramínek vlasů. V tomto případě by zaslaný milion byl pravděpodobně zcela legální.

A dostáváme se k položce poslední.

(h) Almara, tedy v modernějším jazyce "skříň". Jistě vám nemusím připomínat, co se v dobrých rodinách ukládá do skříně - ano, kostlivci. Máme proto důvodné podezření, že Agročert nehodlá v české politice prát špinavé peníze, jak jsme se původně domnívali, ale špinavé kostlivce. A všichni víme, že v almarách našich politických stran je těch kostlivců víc než v podsklepí sedleckého kostela. Tak to bude v poslanecké prádelně veselo.

__________________________________________________________

Za správnost údajů uvedených v článku ručí JUDr. Karel Sabina.
Pana Sabinu znám osobně. Je to profesionál každým coulem.
Pochybuji, že by ohledně tak závažného případu kecal.

Autor: Jan Řeháček | úterý 8.4.2014 9:09 | karma článku: 20.42 | přečteno: 1295x

Další články blogera

Jan Řeháček

Impresionisté na hladině

Když se na podzim objevily barvy na stromech, všiml jsem si, že se občas zrcadlí v našem potoce či rybníčku. Tak jsem na ně zamířil objektiv a vyšly z toho roztěkané výtvarné kreace, za které by se nemusel stydět ani Claude Monet.

9.3.2024 v 9:09 | Karma článku: 20.40 | Přečteno: 204 | Diskuse

Jan Řeháček

AI Art: co už umí a co ještě ne

Loni jsem trochu experimentoval s malířskými schopnostmi tehdy nastupující generativní AI Art. Letos, za dlouhých zimních večerů jsem si na to vzpomněl a napadlo mne podívat se, jak moc za ten rok AI pokročila. Nu, posuďte sami.

15.2.2024 v 9:09 | Karma článku: 16.53 | Přečteno: 278 | Diskuse

Jan Řeháček

Není větvička jako větvička

Stromy a jejich rozeklaná větvoví jsou sochařská díla. V létě to ale nepoznáte, protože přírodní majstrštyky zakrývá koruna. Jakmile ale podzim povolá svá vojska zpět do zálohy, ladná elegance dřevěných křivek vystoupí do popředí.

9.2.2024 v 9:09 | Karma článku: 19.25 | Přečteno: 337 | Diskuse

Jan Řeháček

Co rok dal

Začátek nového roku je tradičně příležitostí k ohlédnutí za rokem starým, takže jsem prohrábl archív a vylovil z něho pár fotografií z našeho parku, které si nenalezly cestu do některého z předchozích tématických blogů.

9.1.2024 v 9:09 | Karma článku: 16.65 | Přečteno: 166 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 11.99 | Přečteno: 154 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 27.81 | Přečteno: 561 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.26 | Přečteno: 524 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.92 | Přečteno: 471 | Diskuse

Michal Sabó

Rudá záře nad Moskvou aneb mají teroristi právo na soucit?

Útok v Rusku, při němž útočníci v koncertním sále na okraji Moskvy v pátek zabili nejméně 133 lidí a mnoho dalších zranili, nám nastavil zrcadlo. Máme Rusko litovat?

26.3.2024 v 7:13 | Karma článku: 36.52 | Přečteno: 2311 | Diskuse
VIP
Počet článků 400 Celková karma 18.73 Průměrná čtenost 922

Devátý nejhorší kuchař na světě, odpůrce politické překorektnělosti, začínající marťan, neúnavný konzument točeného kyslíku a jazykový dobrodruh ab incunabulis. Člen Analytického piva a Gustavu pro jazyk český. Správce Vojensko-českého slovníku.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...