Veverky do parlamentu!

16. 10. 2017 9:09:09
Než se pustím do agitační práce, ráda bych co nejsrdečněji poděkovala redakci, že mi prostřednictvím této nové rubriky umožnila bezostyšnou propagaci naší malé, ale extremistické straničky. Vencerémos! Nu pagadí! Go Squirrels!

My, zvířátka, to v předvolebním období nemáme jednoduché. Koblihy ani pocukrované sliby moc nemusíme a nějaké to EET, EHP či EKG nás nevzrušuje o moc víc než sudoku. Jenže koho máme poslat do parlamentu, aby reprezentoval naše zájmy? Já vím, některé živočišné druhy už si své soudruhy nalezly - čápi volí ANO, kudlanky lidovce, papoušci Piráty, lelkové komunisty a krtci ODS. Ale co my ostatní? To zase máme volit nejmenší zlo a jako obvykle to hodit Zeleným?

Ne, miláčkové, takhle to dál nepůjde. Právě jsem si přelouskala ten jejich program a jsem z něho úplný jelenin (to je mimochodem ústřední postava nového ideologického paradigmatu: Velké Říjnové Socialistické Evoluce). S okamžitou platností proto vyhlašuji vznik nové politické strany "Vládychtivé Veverky" (VV) a její aktivní zapojení do nadcházejících voleb. No co koukáte jako sůvy z nudlí? Když mohli mít staří Římané v Senátu koně, proč by nemohli mít mladí Češi ve Sněmovně veverky?

A aby bylo hned na začátku jasno, že my, veverky, nejsme žádný chrtouni, umožnili jsme účast v demokratickém procesu i dalším zástupcům naší rozmanité fauny. Je pro mě milým potěšením vám oznámit, že k dnešnímu dni se o místa na našich kandidátkách přihlásily tyto politické subjekty: Strana svobodných jezevců, Žravý Blok, Národně osvobozenecká fronta oveček, Pernatí, Angažované svině a občanské hnutí "Velbloudy v ČR nechceme".

Přestože nás pan Václav Moravec zatím tvrdohlavě ignoruje - a na naši delegaci dokonce vytáhl vzduchovku - většina politických komentátorů se po prostudování našeho politického programu shodla na nálepce "středoví extremisté". Abyste si v této věci mohli utvořit vlastní názor, přikládám zkrácené znění našeho předvolebního letáčku.

- požadujeme bezpodmínečné přesunutí parlamentu České republiky z Malé Strany do zoologické zahrady v Troji.

- navrhujeme povinné kvóty na širší zastoupení živočišných druhů v úřadech a veřejnoprávních institucích. Naše interní analýza prokázala, že všechny klíčové pozice ve státní správě zcela neoprávněně okupuje druh "homo sapiens". Při tom nelze pochybovat, že i samotní lidé by mnohdy ocenili, kdyby se u přepážky na úřadech občas objevila nějaká ta kráva nebo vůl. Naše stálá pozorovatelka u Evropské komise, paní Pipka Slepičková, na příslušné novelizaci usilovně pracuje a pro první zasedání výkonné rady si připravila přelomový referát s pracovním názvem "Kvó kvó kvó kvóty".

- podporujeme vytvoření národní strategické rezervy lískových oříšků. Předběžný rozpočet připraví stínový ministr louskání ve spolupráci se zástupcem světové obchodní organizace OPEC (Oříšky-Produkující Exportní Centra).

- v souladu s dlouhodobými záměry Evropské komise budeme chránit původní faunu a floru starého kontinentu a potírat jakékoliv snahy invazních druhů (a to zejména těch, které pod sebou potřebují mít podestýlku i slámu) o proniknutí do evropských luhů a hájů.

- prosadíme kompletizaci české dálniční sítě vybudováním víceproudového tahu ve směru Řáholec - Stromovka - Boubín. Tomuto úsilí pak nasadíme korunu tím, že český stát to nebude stát ani korunu. Za pomoci našeho věrného spojence - úředního šimla v Bruselu - vytaháme všechny prostředky z evropských dotací.

- zamezíme drancování lesních plodů v horách okolo Cínovce. Jistě jste se z denního tisku dozvěděli, že chobotnice nadnárodního kapitalismu si dělá zálusk na naše přírodní bohatství. Této hanebnosti naše vláda zamezí! České žaludy a bukvice nám žádní hlavonožci ani protinožci sklízet nebudou!

Takto ambiciózní program se pochopitelně nedá financovat z členských známek nebo nátlakového prodeje spadaných kaštanů. Nebudu zastírat, že i za naší stranou stojí vlivný miliardář s politickými konexemi. Snad se nedopustím přílišné indiskrece, když vám prozradím, že pochází z podnikatelských kruhů blízkých skupině ČEZ a podle posledních zpráv z kuloárů se jedná o opravdu velké zvíře.

Nechceme však být jen další nečitelnou stranou. Na předvolebních setkáních nám občané opakovaně kladou jednu otázku a proto mi dovolte na tomto místě veřejně deklarovat, že s ANO v žádném případě do koalice nepůjdeme. Ani kdyby trakaře naložené kostkami másla padaly. A na rozdíl od mnoha oportunistů v tomto postoji vytrváme. Na druhé straně jsme ovšem připraveni jít do koalice s koalicí - za předpokladu, že to naše stranické grémium a pan Koala odsouhlasí.

Závěrem bych vám chtěla sdělit, že já osobně se za pár měsíců budu ucházet o funkci presidenta republiky. Domnívám se, že je na čase, aby nejvyšší státní vyznamenání nedostávali jen příznivci a kamarádi hradního pána, ale občané, kteří se zásadním způsobem zasloužili o povznesení české státnosti - jako je např. kocour Mikeš, pes pana Foustky, ovčí babička a nebo liška Bystrouška.

A nebojte se - pro funkci presidenta mám všechny potřebné předpoklady a notářsky ověřenou kvalifikaci. Za prvé vlastním čestný doktorát v objímání stromů na Vysočině, za druhé jsem patřila mezi legislativní experty připravující Opoziční smlouvu mezi kočičkami a pejsky a za třetí mi Technický magazín již v roce 1989 otiskl v té době revoluční návrh na dvoupákový mechanický louskáček ořechů.

A teď pěkně tlapku na srdce:
kdo ze stávajících vyzyvatelů to má?

Těším se na viděnou u volebních uren.

Čiperka Pizzizubková

(generální tasemnice VV)

+++++++++

Další články o zvířátkách

Autor: Jan Řeháček | pondělí 16.10.2017 9:09 | karma článku: 20.55 | přečteno: 534x

Další články blogera

Jan Řeháček

Impresionisté na hladině

Když se na podzim objevily barvy na stromech, všiml jsem si, že se občas zrcadlí v našem potoce či rybníčku. Tak jsem na ně zamířil objektiv a vyšly z toho roztěkané výtvarné kreace, za které by se nemusel stydět ani Claude Monet.

9.3.2024 v 9:09 | Karma článku: 19.65 | Přečteno: 196 | Diskuse

Jan Řeháček

AI Art: co už umí a co ještě ne

Loni jsem trochu experimentoval s malířskými schopnostmi tehdy nastupující generativní AI Art. Letos, za dlouhých zimních večerů jsem si na to vzpomněl a napadlo mne podívat se, jak moc za ten rok AI pokročila. Nu, posuďte sami.

15.2.2024 v 9:09 | Karma článku: 16.29 | Přečteno: 275 | Diskuse

Jan Řeháček

Není větvička jako větvička

Stromy a jejich rozeklaná větvoví jsou sochařská díla. V létě to ale nepoznáte, protože přírodní majstrštyky zakrývá koruna. Jakmile ale podzim povolá svá vojska zpět do zálohy, ladná elegance dřevěných křivek vystoupí do popředí.

9.2.2024 v 9:09 | Karma článku: 19.25 | Přečteno: 337 | Diskuse

Jan Řeháček

Co rok dal

Začátek nového roku je tradičně příležitostí k ohlédnutí za rokem starým, takže jsem prohrábl archív a vylovil z něho pár fotografií z našeho parku, které si nenalezly cestu do některého z předchozích tématických blogů.

9.1.2024 v 9:09 | Karma článku: 16.65 | Přečteno: 166 | Diskuse

Další články z rubriky Politická aréna - pro politiky

Jiří Paroubek

Ruský prezident vyhrál volby na celé čáře

Když jsem se vcelku povrchně v pátek a v sobotu díval na zpravodajství České televize, celkem mě to pobavilo. Ruským volbám se v ČT věnovali po svém - způsobem, který je pro ně obvyklý.

18.3.2024 v 15:04 | Karma článku: 31.28 | Přečteno: 903 | Diskuse

Jan Bartošek

Ruská volební ztuhlost

Člověk nemusí být ani politolog, ani nijak intenzivně sledovat dění v Rusku, aby odtušil, co se tam aktuálně děje a jak to v blízké budoucnosti, resp. dnes po uzavření volebních místností, dopadne.

17.3.2024 v 14:40 | Karma článku: 14.85 | Přečteno: 281 | Diskuse

Daniela Kovářová

Anticikanismus jako nová politická korektnost

Národy mluví různými jazyky. Pro leckoho je to možná novinka, ale platí to už od dob Babylónské věže. A různé jazyky překvapivě používají pro různé významy různá slova.

17.3.2024 v 10:05 | Karma článku: 36.90 | Přečteno: 841 | Diskuse

Daniela Kovářová

Vše škodlivé pro naše děti

Alkohol, heroin, tabák, kokain, HHC a mnohé další nezdravosti před dětmi zamykáme a trestáme každého dospělého, který je prodává nebo dává dětem.

16.3.2024 v 9:37 | Karma článku: 27.03 | Přečteno: 521 | Diskuse

Margit Balaštíková

Evropou obchází strašidlo - škrtání zemědělských dotací

V Berlíně nedávno vyvrcholily protesty živnostníků, dopravců a zemědělců proti úsporným opatřením německé vlády.

15.3.2024 v 11:57 | Karma článku: 15.47 | Přečteno: 318 | Diskuse
VIP
Počet článků 400 Celková karma 17.96 Průměrná čtenost 922

Devátý nejhorší kuchař na světě, odpůrce politické překorektnělosti, začínající marťan, neúnavný konzument točeného kyslíku a jazykový dobrodruh ab incunabulis. Člen Analytického piva a Gustavu pro jazyk český. Správce Vojensko-českého slovníku.

Nutný výchovný pohlavek, souhlasí Bouček i Havlová s přerušením projevu na Lvu

Moderátor Libor Bouček ostře zareagoval na kauzu ohledně délky proslovu režisérky Darji Kaščejevové na předávání cen...

Švábi, vši a nevychované děti. Výměna manželek skončila už po pěti dnech

Nová Výměna manželek trvala jen pět dní, přesto přinesla spoustu vyhrocených situací. Martina ze Znojma se pokoušela...

Vyzkoušeli jsme podvod z Aliexpressu. Může vás přijít draho, i po letech

Nakoupili jsme na Aliexpressu a pěkně se spálili. Jednu USB paměť, dvě externí SSD a jeden externí HDD. Ve třech...

Chtěli, abych se vyspala s Baldwinem kvůli jeho výkonu, říká Sharon Stone

Herečka Sharon Stone (66) jmenovala producenta, který jí řekl, aby se vyspala s hercem Williamem Baldwinem (61). Měla...

Byla to láska na první pohled, říká hvězda Gilmorek o manželství s modelkou

Milo Ventimiglia (46), představitel Jesse ze seriálu Gilmorova děvčata nebo Jacka Pearsona ze seriálu Tohle jsme my, je...