Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jane... mám to nějak nalevačku s netem, tak rychle --- hlavně Tě zdravím, jsem moc ráda, že mi Tě Manytú přihrál do cesty na mý indiánský pouti a Vánoce přeju takové krásné, jak sám Ty chceš. R^V:-)

1 0
možnosti
Foto

Dík. Přeju příjemou indiánskou pouť a Vánoce ťip ťop. :-)

1 0
možnosti
Foto

Ne, že by mi některé body programu nebyly sympatické, ale tak nějak mi to přijde, jako ode zdi ke zdi. Že známe jen dvě krajní polohy a jsme neschopní se domluvit na kompromisech. A obávám se, že právě tahle neschopnost a neochota se aspoň zamyslet nad argumenty ideových protivníků nás uvrhne do katastrofy.

1 0
možnosti
Foto

Jo, ty kompromisy by se občas hodily.

Třeba v mé oblíbené doméně - ve školství. Úplně zrušit školné si myslím, že je kontraproduktivní, protože pak budou na školách vysedávat tisíce studentů Art History a Gender Studies a pod. Nějaký poplatek by tam měl být, aby si student musel rozmyslet, zda se mu to vzdělání opravdu vyplatí. Ale ten poplatek by neměl být (alespoň na veřejných školách) tak dryáčnický, aby to někoho talentovaného odradilo od studia...

Mimochodem, docela se mi v této oblasti líbil návrh demokratické senátorky Elizabeth Warren, která prosazovala, aby studentské půjčky měly stejnou sazbu jako půjčky, které dává Fed velkým bankám. Nevidím důvod, proč by spekulanti měli dostávat peníze za hubičku, zatím mladí musí solit 6 až 8%...

0 0
možnosti

Taky si myslím, že napsat dobrý program není až tak těžké, jako ho aspoň z větší části vyplnit či dodržet. Má jednu nespornou výhodu proti Clinton - je sympatický. Ale dost vysoký věk.

Určitě je sympatické, že nechce, aby lidi pracující 40 hodin denně (jak to ti amíci dělají?:-)), žili v chudobě.

Za blog R^R^R^

1 0
možnosti
Foto

Tak ona Hillary je taky celkem sympatická :-)

Ale jestli jí to bude stačit, to se teprv ukáže...

1 0
možnosti
JR

J65a73n 77R52á37ž

22. 12. 2015 17:26

Ad smlouvy s Čínou: Čína je největším věřitelem USA. Když se naštve, a zrušením pro ní výhodných smluv by se naštvala, hodí na trh americké dluhopisy a je po dolaru i po Sandersovi. Protoze se naštvou majitelé FED. Kennedy musel zemřít za menší prohřešky

1 1
možnosti
Foto

Ona Čína má svých problémů dost a nevím jestli je v jejím zájmu rozhoupávat loď... :-)

Mimochodem, tady je celkem hezká tabulka zahraničních držitelů amerického dluhu:

http://ticdata.treasury.gov/Publish/mfh.txt

0 0
možnosti
RE

Pěkný program...jako vždycky. Ale nakonec to dopadne.....jako vždycky:-)

2 0
možnosti
JR

J88a73n 20R56á37ž

22. 12. 2015 17:30

Mocní se už rozhodli. Vše ostatní je fraška. Bez podobného rozhodnutí by nemohl Obama dvakrát po sobě vyhrát!

P.S. Clintonovou přímo nesnáším, ale už jsem na ní vsadil slušné peníze dokud je příznivý kurz.

1 0
možnosti
Foto

Skutecne zajimavy kandidat. S preambuli souhlasim, usa je na rozcesti. Nektere body se mi vsak zdaji az prilis radikalni a extremmi.

Druhy zajimavy kandidat Trump ma vmnohem zcela jine nazory a tez se velmi lisi od politickeho establishmenu. Politika a nejen v usa je ve slepe ulicce a hodne se nejen v politice musi zmenit. Uvidime, jak vse dopadne. Osobne si myslim, ze se musi zmenit mentalita lidi. Pak se zmeni i system vzdelani, ekonomie i politika. Stare heslo rovnost, svornost, bratrstvi je mnohymi prilis brano jako pravo na neco a ne jako program, ze bychom se meli rozvijet a stavat se tak rovnejsimi. To je vsak asi proti prirode. Rozdily mezi lidmi byly, jsou a budou. Nemeli by asi byt tak velke. Ale kdovi, treba to jinak ani nejde a vyvoj pujde k jeste vetsimu rozdeleni lidstva na bohate a mocne na jedne strane a chude na strane druhe. Chudi nemusi vzdy byt nestastni a bohati stastni.

1 0
možnosti
Foto

No, oni se oba tito kandidáti v podstatě vezou na populistické vlně, jen ji surfují každý z jiné strany.

Až se trochu vyjasní v primárkách, cca za půl roku, tak udělám profily dvou hlavních uchazečů - což bude předpokládám Hillary a jeden z neTrumpů.

No a s tou rovností to vidím stejně. Nerovnost je potřeba, jen by neměla být extrémní. Jak ji ale správně nastavit to nikdo pořádně neví. Chtělo by to nějaký samoregulační mechanismus...

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS