Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

no co Zlín tu ligu klidně vyhrát může :-)

2 0
možnosti
Foto

A Trump to klidně může projet. Asi se bude přepočítávat... :-)

1 0
možnosti
Foto

Honzo, gratuluji Ti k vitezstvi kandidata, ktereho si (byt jen lehce) preferoval. Preji Ti mnoho stesti v zemi, ktera se opet stane great again! Nedelam si legraci, trochu tomu verim a hlavne v to doufam a drzim vam palce.

4 0
možnosti
Foto

No bude to ještě hodně práce. Ale je vidět, že "hlas lidu" ještě pořád dokáže přebít mediální mašinu. Opravdu jsem nevěřil, že se to stane... :-)

2 0
možnosti
Foto

Tvé politické blogy jsou jediné politické blogy, které tady čtu:-)R^

Takže to vidíš na prezidentku?

1 0
možnosti
Foto

Ale sami nechtějí. To musíte vzít klacík, udělat mu nožem špičku, trochu je popíchnout a pak chodí i na politické blogy. A jak! :-)

2 0
možnosti
Foto

J52a87n11a 26M36a73j88o90v96á

7. 11. 2016 19:18

Díky, že jsi mne takto "chňapl za ruku" a ukázal mi téma z jiné strany, než je tomu u nás v médiích.

3 0
možnosti
Foto

nejlepší by bylo to téma okouknout zespodu, ale to bychom měli obličej zakapanej od oleje :-)

2 0
možnosti

Díky za info od zdroje. V Česku vidíme oba jako legrační showmany. Ale v USA to jinak nejde, jste televizní národ. Show must go on. Jinak my si všímáme, že Trump je jako Zeman či Babiš. Je to jedna genetická linie - a spojnicí je touha po moci. Mně osobně se víc líbí Trump, je komický, ale razantní a nevypočitatelný, vytvoří ve světě nový chaos, jaký tu ještě nebyl, kdyby vyhrál. Ještě lepší než Bush jr nebo Obama. Je to podobné jako u Zemana. Ale Zeman nemá na rozdíl od Donalda naštěstí téměř žádné pravomoci - jen bručí a tahá k nám Číňany, protože čichá prachy. Tak si to užijte, těch příštích 5 let. Snad americký prezident nezpůsobí WW3. I hope.

1 0
možnosti
Foto

Což o to, Trump je razantní dost, ale přijde mi, že si to moc nepromýšlí. To Hillary má všechno promyšlený na 7 tahů dopředu, až to trochu zavání čachrářstvím...

1 0
možnosti

Honzo, moc užitečný článek. Dává možnost nahlédnout aspoň rámcově o dění před volbami. A určitě jsou v něm postřehy, které se nedozvíme. Zde se mluví zejména o průzkumech, nikoli o volitelích, což je o něčem jiném.

Díky!

2 0
možnosti
Foto

Momentálně nejdůležitjší jsou průzkumy ve státech, kde je to zatím na remízu (tzv. battleground states nebo též swing states). Na mapce serveru 538 jsou to ty státy v hodně světlých barvách... Tam se bude lámat chleba.

1 0
možnosti
Foto

R^:-)Zajímavý článek. Přiznám se, že vůbec nedokážu domyslet, jak by se zcela konkrétně lišila politika T&C. Vnitropolitické problenatice zas tak moc nezozumím,, ale co to bude znamenat zcela reálně pro svět. Poznáme vůbec ten rozdíl, pokud vyhraje Trump?

2 0
možnosti

Poznáme. Trump se obuje do všech členských států NATO, které neplní svůj závazek - výdaje na zbrojení ve výši 2% HDP. Myslím, že ten český "platební kalendář", s výhledem na pomalé zvyšování výdajů na zbrojení na bůhví kolik let dopředu, který vymysleli Sobotka s Babišem, vezme brzy za své. Ale zrovna toto bych Trumpovi schvaloval. :-)

2 0
možnosti
Foto

Pekny clanek. Take bych tak volil a z podobnych duvodu.

1 0
možnosti
Foto

Podle pruzkumu Trumpa proti Clintonove podporuji predevsim bili mene vzdelani a mene inteligentni muzi. Takze:

bud my dva jsme vyjimkami potvrzujici pravidlo

anebo mnozi chytri muzi (a nejen chytri muzi), kteri budou volit Trumpa

1 0
možnosti
Foto

Prvni Tvuj clanek, ktereho jsem si vsiml a mne zaujal, byl o fraktalech.

Fraktaly jsou matematicky pojem. V prirode se vsak vyskytuje mnoho fraktalu. Smrk, jehoz vetve se pravidelne opakuji a skladaji se z vetvicek, ktere se zmensene podobaji cele vetvi. Otazka je zda grafy vyvoje preferenci volicu take netvori nejaky fraktal. Podobne je to s vyvojem kurzu na burzach. Kvartaly v prirode a spolecnosti nejsou tak pravidelne a snadno popsatelne jako bezne zname kvartaly v matematice, ale casto to vsak jiste kvartaly jsou, kde je treba zapojit i nahodne veliciny. Jde tedy predevsim jen o to pocet tech nahodnych velicin omezit. Ty nahodne veliciny reprezentuji mimo jine externi faktory.

Co si o tom myslis? Muzes odpovedet zde nebo v novem clanku.

1 0
možnosti
Foto

Já myslím že politika i ekonomika mají fraktální povahu z následujícího důvodu. Je to v podstatě soubor jakýchsi pravidel, ze kterých existují výjimky a z nich zase další výjimky atd.

Jinak jsou to oba komplexní systémy, které jsou jako takové náchylné k chaotickému chování. A chaos je semeništěm fraktálů...

1 0
možnosti
Foto

Ne ze bych to chtel. Trum by velmi snadno vyhral a porazil Clintonovou, kdyby stejne jako za "starych dobrych casu" mohli volit jen bili muzi. :-)

Pokud by volebni pravo meli pouze bili muzi, tak by Sanders porazil Clintonovou a doslo by k zajimavemu volebnimu boji mezi Trumpem a Sandersem. Tam by slo myslim vice o obsah a program nez o hazeni blata a urazky. Skoda, ze k tomuto boji nedoslo.

2 0
možnosti
Foto

No, taky jsem se na to těšil. V téhle kampani dostaly myšlenky a vize opravdu dost na frak. Na obou stranách...

2 0
možnosti
  • Počet článků 402
  • Celková karma 19,53
  • Průměrná čtenost 920x
Devátý nejhorší kuchař na světě, odpůrce politické překorektnělosti, začínající marťan, neúnavný konzument točeného kyslíku a jazykový dobrodruh ab incunabulis. Člen Analytického piva a Gustavu pro jazyk český. Správce Vojensko-českého slovníku.