Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DT

R^:-) Karma. Správně zderivovaná - a počítá mi to jedna dvě.

2 0
možnosti
Foto

Díky. Správně zderivovanou karmu jsem ještě nedostal. :-)

0 0
možnosti
FF

Mám obavy, Honzo, že mám zápornou derivaci...mozkových buněk vhodných pro pochopení matematiky mi nějak rapidně ubývá:-)

1 0
možnosti
Foto

To nic - to ubývají každému.

Ale zase přibývají tukové buňky v oblasti podbřišku... ;-D

1 0
možnosti

Uz rozumim tomu, proc tomu nerozumim. Zatimco v Tvem svete ma kazda funkce sveho trpaslika v krabicce, ja jsem na vsechny funkce uplne sam .-)

2 0
možnosti
WW

:-) I Vy si to s něčím asociačně spojujete a stylizujete. Jen je třeba pro sebe najít, co by bylo nejlepší a pak to půjde samo. :-)

1 0
možnosti
Foto

Mně se nesmírně líbí Integrál. Ta ušlechtilost! Ta blankytně modrá páska na ruce! Ten úsměv!

Kam se hrabou agresivní červená Derivace a fanaticky ekologická Funkce.

1 0
možnosti
Foto

Tak já vás seznámím. Znám jeden integrál, co je rozvedenej. Ale má takovou malou integrační konstantu z prvního manželství... :-)

2 0
možnosti
Foto

Uprimne receno me prekvapuje, ze te stale bavi touto zabavnou formou prezentovat matematiku. Koho matematika bavi a jde mu, tak si o ni radeji precte v publikacich bez tech srandicek. Koho nebavi a nejde mu, tak mu asi tve podani moc nepomuze. Nektere vsak jiste pobavi a pripomene jim, co kdysi ve skole slyseli.

1 0
možnosti
Foto

No, já bych na toto téma chtěl časem napsat knížku v angličtině, kde je o dva řády více čtenářů, takže tohle je jen takový pokus nanečisto. Až bude série hotová, tak tomu dám rok pauzu a pak to přeložím. Na správné nastavení proporcí je ten odstup potřeba... Pak člověk líp vidí kde to přepísknul a kde by to naopak chtělo ještě vypolstrovat... Teď jsme zhruba tak v polovině a ještě bych chtěl přidat Statistiku, Vícerozměrné prostory, Calculus a zakončit na odlehčení Teorií čísel. :-)

4 0
možnosti
Foto

Vzrusujici funkce jsou ty, jejichz derivace se casto blizi plus nekonecnu a casto minus nekonecnu. Graf takove funkce viz na

https://bitcoin.nl

Nekdy je to az prilis vzrusujici. Prozatim vsak po kazdem propadu nastal rust.

1 0
možnosti
Foto

Jo, nekonečná derivace... sen každého tradera :-)

1 0
možnosti
JB

Jak já těm matematikům závidím.

1 0
možnosti
Foto

A matematikové zase závidí loukám... :-)

0 0
možnosti
OP

Zaskočila mne ta mami, která tak elegantně vysvětlila synkovi derivaci :-)

1 0
možnosti
Foto

Není nad to, když se člověk naučí derivovat od maminky (a ještě lépe od babičky) :-)

0 0
možnosti
FV

Tak to je přesně to místo, kdy jsem na matiku rezignoval. Dodnes si pamatuju, jak se mi ve čtvrťáku na gymplu z derivací a integrálů málem zavařil mozek. Tak jsem raději začal chodit s kumpány do hospod, s děvčaty do postelí a hrát muziku. :-)

2 0
možnosti
Foto

No, tenhle blog je vpodstatě výcuc ze dvou vysokoškolských semestrálních přednášek, takže trochu drsná planina. Horší už to asi nebude... :-)

1 0
možnosti
JK

Nás, znalé, trochu irituje zjednodušený způsob, jakým vykládáte matematické zákonitosti, ale chápu, že pro laiky zde je to nutné. Doufám, že si někdy odborně podiskutujeme o složitějších matematických problémech, například rovnice o dvou neznámých by byla důstojným námětem k vysoce sofistikované debatě...:-)

1 0
možnosti
Foto

Rovnice o dvou neznámých? A není to málo, Antone Pavloviči? :-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 402
  • Celková karma 19,45
  • Průměrná čtenost 920x
Devátý nejhorší kuchař na světě, odpůrce politické překorektnělosti, začínající marťan, neúnavný konzument točeného kyslíku a jazykový dobrodruh ab incunabulis. Člen Analytického piva a Gustavu pro jazyk český. Správce Vojensko-českého slovníku.