Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R^Statistiku jsem vzdal, ale diskuse dobrá, té alespoň trochu rozumím.

1 0
možnosti

“Zuřu” samozřejmě znamená “zorám”, ovšem v moravském dialektu - podle vzoru Já su(srovnej v pražském dialektu “zvorám”). I původně moravská lidová píseň Ach synku, synku z Hornomoravského úvalu byla ideologií o československém národu (ach ten Masaryk) znetvořena z původní verze Ach synku, synku, zuřil-li jsi na pochybnou verzi o smyšlených syncích Domalisovi a Oralisovi ( Ach synku, synku Domalisi, atd.). Mimochodem, není to vůbec píseň o vztahu otce a syna, protože výraz “synci” se na Moravě rozhodně nepoužívá k oslovení potomků, jak víme. To bylo tedy lehké, příště něco těžšího, Jene.

Dále bych se chtěl ostře ohradit proti použití mé fotografie-selfie, jak stojím ráno před zrcadlem, bez mého svolení. A ještě jako jakási “ilustrace” Buch trpaslíka. Tuhle fotku jsem na facebook neumístil, aby ji kdejaký hejhula zneužíval jak Řepka fotky své bývalky Erbové na pornostránkách. Žaloba je na cestě.

Dále bych chtěl napadnout pokleslou teorii o křižovatce, do níž vjíždějí auta. Vůbec to není korektní diskrétní model ovlivněný jen nějakou manželčinou potřebou droždí. Křižovatka je evidentně cinknutá politickými názory autora ( to se to manipuluje s fakty, když se zamlčí to hlavní-skrytá kritika migrace). Prostá logika velí, že v dostatečném časovém sledování je počet aut ze všech směrů shodný (kudy přijeli, tudy se později vracejí, že). Ne tak u kolegy Řeháčka. Jaká “náhoda”, že zrovna z Východu(Slováci, Ukrajinci, Rusové, Estonci...) a Jihu(arabská a africká migrace) k nám přijíždí daleko víc aut než ze Severu a Západu, že. A navíc, zatímco ti z Východu a Jihu zůstávají (nevracejí se, křižovatkou z opačné strany už neprojedou), ti ze Západu a Severu ano, a tak dále zvyšují “statistiky” průjezdu z Jihu a Východu. A toto je vydáváno za exaktní vědeckou práci! Žádné údaje o průjezdu migrantů evropskými křižovatkami se zveřejňovat nebudou, je to jen materiál pro pumpování nenávisti a rasismu do spořádaných občanů pro trolly typu Řeháčka a spol., maskované za “vědce”.

2 0
možnosti
Foto

No,Josefe,nevím,nevím,jestli za toto nepřiletí nějaká poznámka do žákovské typu: Narušuje mi výklad a myslí si,ze mě umlátí argumenty.;-D

3 0
možnosti
Foto

To je těžký domácí úkol,těžký.:-) Jsem z něj jaksi hysterická.;-D

1 0
možnosti
Foto

a asi nebudesch sama :-)

2 0
možnosti

R^ Četlo se to samo, ale přemýšlet o tom budu až v pondělí. ;-)

1 0
možnosti
Foto

Já taky přemýšlím pouze v pondělí, úterý a ve čtvrtek.

V ostatní dny ani ťuk. :-)

2 0
možnosti

Mám hrubé neznalosti. Nemám ani tušení co je to statistická magie. To nám odborný asistent Švidrnoch nepřednášel a dokonce to ani nezkoušel.

1 0
možnosti
Foto

Statistická magie se přednáší pouze na Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry. Ptejte se na profesorku Rowlingovou. :-)

1 0
možnosti
Foto

Musím si tady nechat značku, abych trefila zpátky, až budu mít mozek zpátky v hlavě. Teď je, na rozdíl od těla, ještě ve Francii .-).

2 0
možnosti

Tak mozek ještě tančí na avignonském mostě na píseň Sur le pont d’Avignon, v ruce láhev Château neuf du Pape, tak to jo. Vítejte zpět, Jano.

1 0
možnosti

Informační revoluce zuří.

Teď jdu číst dál ... :-)

1 0
možnosti

To "zuřu křižovatkou" mě poněkud mate.

1 0
možnosti
Foto

R^ I pár odkazů v článku jsem si otevřel8-o Dost až ,,nakládačka". Jen nevím proč, ale furt se mně tam zjevoval i starej Muphy, tedy ty,, jeho,zákony" Jistě by i to i statistika objasnilaR^;-)

1 0
možnosti
Foto

Murphy má i na statistiku recept. Hollandův zákon:

Nashromáždíme-li dostatek dat, můžeme statistikou dokázat cokoliv.

http://health.uottawa.ca/biomech/laws/stats.htm

0 0
možnosti

Madonna mia! Prázdniny v trapu, a hned taková nálož!:-)))

Náhodná veličina - to je oč tu běží.

Ať kladná či záporná nás provází celým životem, skoro v každém dění:-)

2 0
možnosti
Foto

Madonna Jia! To je přímo statistický šrapnel. :-)

1 0
možnosti
Foto

Takovéto blogy bych nevydával v neděli. Slovo neděle je od slova nedělat. ;-)

1 0
možnosti

Jaroslave, to není ani tak o neděli, jako o tom, že je 9.9. a blog v 9.09h.

3 0
možnosti
  • Počet článků 402
  • Celková karma 19,53
  • Průměrná čtenost 920x
Devátý nejhorší kuchař na světě, odpůrce politické překorektnělosti, začínající marťan, neúnavný konzument točeného kyslíku a jazykový dobrodruh ab incunabulis. Člen Analytického piva a Gustavu pro jazyk český. Správce Vojensko-českého slovníku.