Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Co mám na to říct. Všichni už to tady řekli.:-)

Takže jenR^R^

1 0
možnosti
Foto

Poznámka v třídní knize, 24. října 2018

Medková při zkoušení zarytě mlčí a vymlouvá se, že vše podstatné už bylo řečeno.

1 0
možnosti

Bohužel...je to přesně tak, jak jsi to napsal. A cestu těm "úspěšným" tady velmi usnadnil V.Klaus. Po revoluci "pustil" podnikání dřív, než byla stanovena "pravidla". Zbytečně to uspěchal. A způsobil tím hodně špatného.

Znám osobně případ, kdy úspěšný Švýcar udělal "úspěšný" krok. A od té doby bydlí v Portugalsku. Doma -ve Švýcarsku už by si ani neškrtnul. Měl dobře prosperující stavební firmu. Tady...nic se neděje. Každý může podvádět jak je libo...

A ty úspěšné tady likviduje závist ve smyslu, že úspěch se neodpouští.

Lidi nejsou ochotni přijmout fakt, že prostě někdo má větší schopnosti než oni sami.

1 0
možnosti
Foto

Ta fofrová privatize byl opravdu běs. Přitom si myslím, že dost lidí poukazovalo na možné problémy (matně si vzpomínám na DEU a paní Hromádkovou). Ale Klaus to prostě vzal natvrdo.

Podle mě stačilo vyměnit ty šílené (a obvykle neschopné) kádry s rudou knížkou za odborníky (a v každém podniku jich bylo dost) a mohlo se ještě chvíli jet samospádem a privatizovat daleko povlovněji.

To už je teď ale pasé. Musíme jen doufat, že to pročistí čas - tedy ti neschopní zkrachují a schopní se postupně vypracují. Jenom se jim nesmí házet klacky pod nohy.

1 0
možnosti
KT

šak jste statistik. systém se po náhodném výkyvu má snahu vátit do rovnováhy sám. ono spousta těch "úspěšných" u doúspěchovalo a já mám radost z těch šikovných a pracovitých, co se pořád někde v tomhle pidinárodě rodí a provádí oční výtěr světu ;-)

1 0
možnosti
Foto

Jo, úspěšných je chválabohu dost. Ale ti "úspěšní" jim nesmí zabírat místo. Jinak to dopadne jako se zaplevelenou zahrádkou... :-)

2 0
možnosti

Jak říkáš, náčelníku!

1 0
možnosti
Foto

Asi nikdy nebudu "úspěšná" - neumím létat v noci, vyklepávání kos (či kosů) taky nic moc. Ještě tak by mi šlo celkem obstojně chytání lelků - no nevim. Jak říkají Američani: no pain, no gain...

Díky za fajn výstižný článek s lehkou nadsázkou.R^:-):-)

2 0
možnosti
Foto

No, vidíte, můžete být licencovaný odchytávač lelků. :-)

2 0
možnosti
WW

R^

jj, dluhy a úroky (v širším kontextu) jsou to, co pohání ekonomické "perpetuum mobile" a jako v takovém už není tak velký problém, aby si lump s ostrými lokty nenašel své "místo", v nemálo případech i s podporou legislativy. Nepoctivost v drtivé většině těchto případů není likvidační díky "umění" včas od toho utéci jinam, kde to bude sypat podobně, ne-li více. Poctiví specialisté a profesionálové ve svém oboru tuto možnost většinou nemají, stejně jako nemají prostor pro spekulace, protože to by ohrozilo jejich hlavní devizu a tou je poctivost, kvalita a pověst. Úspěch se dostavuje daleko později, ale klidně tak úspěchem může být, že se z činnosti vůbec uživí. Je logické, že předmět podnikání volíme takový, o kterém něco víme a bavil by nás. Dost se však zapomíná, zda je o takový předmět podnikání na trhu zájem a trvat na tom, že nás musí vyloženě bavit, taky není moc dobrá podmínka, protože jakákoliv činnost je doprovázena něčím, co nás určitě bavit nebude. Můj otec mi radil, že nemám podnikat v něčem, co by se mi strašně líbilo (kdo by nechtěl být třeba bankéřem)), ale v tom, pro co si mě už teď lidé sami vyhledávají přes své známé atd. Není to samozřejmě dogma, ale něco, o čem jsem stále přesvědčen, že nikterak nevyplňuje díru na trhu a dokonce mě to až tak moc nebaví - je to dost náročné nejen časově, což jsem bývával ochoten podstoupit jen pro své dobré známé, tak to už má zaplněný pořadník žadatelů nebo objednávek na další rok. Kromě toho jobu mám i zaměstnání, kdyby se náhodou "úspěch" překulil v "neúspěch". )))

2 0
možnosti
Foto

No legislativa to by byla kapitola sama pro sebe.

Ono se leckdy něco tváří jako zákon na ochranu spotřebitelů, ale ve skutečnosti je to ostnatý drát ohraničující trh, aby se na něj nemohli dostat menší konkurenti, kteří nemají dostatečné rezervy, aby si mohli platit armády právníků na ošetření té či oné blbosti.

Tak ať se vám daří. R^

3 0
možnosti
Foto

Karma. Velmi výstižné, přesně a dobře argumentované.

U nás to bohužel proběhlo tak, že tradice těch, kdo pracovali trpělivě a důsledně po mnoho generací, byla násilně přervána "sociálním experimentem" po roce 1948. Jako "vnitřní nepřítel" byly označeny a rozprášeny velké skupiny občanů země, např. zemědělský a živnostenský stav, řemeslníci, lidé vzdělaní a živící se vlastní duševní prací. atd. Mezi jiným byly také zlikvidovány rodinné firmy, které vznikaly dlouho a předávaly se z generace na generaci. Jedním z vážných zločinů komunizmu je, že způsobuje nevratné škody na sociální tkáni společnosti a dalším zločinem je, že obírá lidi o přirozené dovednosti života ve svobodě, o vlastní zodpovědnost a tvůrčí schopnosti.

Ty škody jsou potom tak velké, že po návratu svobody je spousta lidí bezradných a v mnohém velice bezbranných, chybí jim základní zkušenosti a dovednosti, jak žít, pracovat a vytvářet nové hodnoty ve svobodných podmínkách. Což znesnadňuje cestu lidem snažícím se dobrat se úspěchu systematickou a trpělivou prací a naopak ulehčuje cestu oněm "úspěšným"

Vinou nesvobodných režimů (čím déle trvajících, tím horší stav) pak vzniká velmi kritická fáze přechodu od nesvobody ke svobodě. Když mnohé potíže, jejichž původ je v nesvobodné době, jsou buď omylem anebo zcela úmyslně a cynicky dávány za vinu svobodnému prostředí.

3 0
možnosti
Foto

No, je to trochu jako když se zvíře vychované v zajetí vrací do divočiny. Ty návyky a instinkty se pak těžko hledají.

Možná se s tou privatizací mělo počkat, aby se lidi nejdřív naučili podnikat v malém, než to prostě přiklepnout tomu kdo se zrovna nachomejtl a pak doufat, že z nich vyrostou tvůrčí kapitalisté...

1 0
možnosti
MS

Velmi dobře napsáno.R^R^

Nejhorší pak je, když se "úspěšný" sám pasuje do role vymetače Augiášova chléva.

P.S. K tomu úspěšný a "úspěšný" by se možná více ladilo "Vyklepáváme kosy od roku 1887" (chudáci kosi:-)) a "Tlučeme špačky od roku 1887". :-)

3 0
možnosti
Foto

Jo, těch hesel by se našlo víc.

Pro budkové exekutory by se hodilo:

"Vyklepáváme sýkorky od roku 1887"

nebo pro chovatele velkoptáků v prašném prostředí:

"Vyklepáváme pštrosy od roku 1887" :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 402
  • Celková karma 19,45
  • Průměrná čtenost 920x
Devátý nejhorší kuchař na světě, odpůrce politické překorektnělosti, začínající marťan, neúnavný konzument točeného kyslíku a jazykový dobrodruh ab incunabulis. Člen Analytického piva a Gustavu pro jazyk český. Správce Vojensko-českého slovníku.