Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Špičkový fotograf žádné softvéry nepotřebuje, ale všem ostatním pomůžou i ze špatné fotky udělat koukatelnou :-).

1 0
možnosti
Foto

To je svatá pravda. Jednou jsem v noci vyfotil mývala na stromě a protože to bylo daleko od světla, vylezl z toho černý obdélník s několika šedými skvrnami. Ale Lunapic z toho vytěžil celkem zajímavou fotku :-)

(je v linku dole u Jany Majové)

0 0
možnosti

Van Gogh je určitě cestovatel časem, co sám vymyslel Lunapic a pak odcestoval proslavit se do jiné doby. Musí to tak být! Jinak by si jistě místo řezání uší raději vypáli oči.-))

V digitální době jsme si snad téměř všichni vyzkoušeli podobné bláznivé úpravy fotografií.-)

1 0
možnosti
Foto

No jestli von i ten slavnej Gauss nebyl jenom průměrnej počtář co si pořídil MATLAB a pak nasedl do časového rychlíku a v polovině 19. století s ním házel ramena. :-)

1 0
možnosti
Foto

J72a26n13a 16M90a61j25o62v49á

25. 1. 2020 10:32

Ty jsi hračička.... . R^

Díky, že ses podělil :-)

1 0
možnosti
Foto

No, on to byl původně takovej projektík pro park

http://friendsofwolftrap.org/2020/01/art-nature/

Ale když už jsem si s tím softvérem hrál, tak jsem si říkal, že z něj udělám i českej blog... :-)

1 0
možnosti
Foto

áááách, chce se mi zvolat, nejvíc mě dostala ta srna ;-D;-D

1 0
možnosti
Foto

Jo, srnka - vrchol uměleckýho výrazu. Ještě jí musím najít nějakou pořádnou mýtinku a pak už si rovnou pošlu žádost o udělení titulu "národní umělec" :-)

0 0
možnosti
Foto

Tak to je pecka, mladíku.:-)R^

1 0
možnosti
Foto

To je dužnina, stařenko. :-)

1 0
možnosti
Foto

Zajímavé pokoukání. Díky.:-);-)

1 0
možnosti
JP

Nahrávací zařízení, které srovná falešný zpěv do správných výšek, počítači vytvořené melodie i harmonie ve zvoleném stylu, da Vinci Kompjútrinci, sochy stvořené na 3D tiskárně, literární skvosty digitálních spisovatelů, filmy s naklonovanými dávno mrtvými herci, divadlo s domácími roboty a holografickým Kašpárkem... Až si první robot malující ve stylu van Gogha uřízne levé sluchové čidlo a Hamlet bude rozjímat nad karbonovým skeletem vyztužení řídícího centra, bude náš svět konečně dokonalý. Těším se, cítím všemi póry, že to bude krásné...

1 0
možnosti
Foto

No, myslím že leccos z toho, co uvádíš se ještě za našich životů promění ve skutečnost. V Hollywoodu se už teď prohánějí po plátnech živí herci se svými digitálními protějšky (či příšerkami), takže nevidím důvod, proč bychom se v budoucnu nemohli dočkat nové české komedie s Vlastou Burianem.

A nebo si objednáš svatební fotografie ve stylu Moneta. Koneckonců světu vládnou peníze, takže by nás jeho plíživá monetizace neměla překvapit.

Brave New World. :-)

1 0
možnosti
RM

Velmi hezké. Ani jsme nevěděl, že se na to používají neuronové sítě. Myslel jsem, že to je (a kdysi to určitě bývalo) algoritmicky.

Ale vím, že na rozdíl od grafických filtrů algoritmicky "styl hudby" nikdo neprogramovat neuměl. To opravdu přišlo až s neuronovými sítěmi. Viz článek: https://www.zive.cz/clanky/neuronova-sit-musenet-se-naucila-skladat-muziku-poslechnete-si-country-i-klasiku/sc-3-a-198208/default.aspx

Takže dnes si lze k přehlídce obrazů složit i vlastní hudbu :-)

PS: Ta srnka je mnohem ostřejší. Tu jste nějak označil nebo to poznalo samo?

1 0
možnosti
Foto

Ne neoznačil. On ten editor je poměrně jednoduchý. Jediné co mohu určit je, zda se barvy mají sejmout z fotografie a nebo zda si má stroj vzít barvy z daného stylového rejstříku. Pak už to jede (pro daný styl) samospádem. Taky bych uvítal větší kontrolu (například možnost spoluurčit architekturu a parametry neuronové sítě, která ten transfer provádí nebo dotvářet detaily pomocí jiných sítí), ale na to bych musel najít nějaký sofistikovanější nástroj.

Takže tu srnku takto zdeformovala přímo ta síť.

Ona v některých případech tvary prakticky nedeformuje (Gogh nebo Renoir) zatímco u jiných ano (třeba Picasso, Escher nebo ty kresbové). Takže mám pocit, že u různých stylů mají ty snímací sítě trochu jinou vnitřní architekturu.

0 0
možnosti
ZH

V malbě obrazů rukama (u bezrukých nohama, ústy...) je velmi podstatná malířská faktura, rukopis. Skrze něj jsou viditelné vibrace energie autora. Je to podobné jako psaní rukou.

Malíř Francis Bacon, když domaloval obraz, tak na něm dělal záměrně chybu, aby bylo zřejmé, že dílo namaloval člověk (Bacon vzal hadr umazaný od barev a hodil ho na obraz. Občas se nestrefil, jak zamýšlel. Tak skvrnu seškrabal a udělal další pokus, až to vyšlo; vypadá to bláznivě, ale ono tohle při vnímání obrazu funguje).

Na zde prezentovaných ukázkách vidím, že žádný program neumí potlačit, že obrázek vznikl hlavně technicky. Obrázky vyznívají strojově a rychle by se asi okoukaly. Toto konstatuji jako praktik i teoretik výtvarného oboru s dlouholetou zkušeností.

Je dobře, že se tohle téma zde objevilo.

3 0
možnosti
Foto

Díky za slovo odborníka.

Ta stylizace funguje někdy lépe a někdy hůře. U toho "van Gogha" z toho ta fotka dost trčí a ani to barevné schema to nevytrhne. U "Picassa" už bych měl problém poznat, zda je to upravená fotka a nebo lidská ruka. Ale nejsem v tomto oboru expert. Taky ten Lunapic je free editor, takže to asi nebude úplně poslední výkřik techniky.

To házení hadrem si mi docela líbí. Člověk by měl každý den udělat něco, co by robot nikdy neudělal. A v tom jsou obsaženy i malé životní chybičky. :-)

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS