Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RM

Za mne super článek. Při čtení jsme měl pocit jak kdyby to bylo koncipované přímo pro mou osobu :-).

Přečtu si to ještě určitě několikrát a projedu ty odkazy, některé vypadají zajímavě.

Jinak v praxi jsem se problémů se zlým nekonečnem v x/y, jsem se nakonec zbavil hlavně tak, že místo zlomku co nejvíce používám atan2(y,x). (https://cs.wikipedia.org/wiki/Atan2).

Ono to stejně dopadá tak, že tento podíl se nejčastěji používá k tomu, aby se spočetl úhel. Takže jako programátor jsme si vryl do paměti, že jakmile napíšu arcsin nebo arccos tak je potřeba se zastavit a zamyslet, jestli to nebude lepší spočítat přes odvěsny a použít ten atan2. Navíc takto získaný úhel se promítne do všech 4 kvadrantů, což jinak obrací normálové vektory, což je pak potřeba ošetřovat, atd...

1 0
možnosti
Foto

No, bez vašeho zájmu o téma by asi článek byl o něco kratší... :-)

Jinak ve 2D se ty přímky samozřejmě dají parametrizovat úhly, ale nespojitosti se člověk stejně nevyhne, protože úhel se spojitě definovat nedá.

0 0
možnosti

Na rovinu (a myslim tim starou, dobrou rovinu z Eukleidovske geometrie a ne ten divny, v nule svazany, puget atomickych primek) ze rovnobezky se neprotinaji ani v nekonecnu, protoze nekonecno neni. A i kdyby bylo a neco se tam protinalo, rovnobezky to stejne nebudou.-)

2 0
možnosti
Foto

Podle zpráv z kuloárů se tam protíná střet zájmů. :-)

1 0
možnosti

Chybí zásadní informace.

Na konci mělo být sdělení, jakou prémii obdrží ten, kdo se pročte až na konec:-))

(když se cestou neztratí)

1 0
možnosti

To by byla zbytecne vypisovana premie!-))

1 0
možnosti
Foto

Nominoval jsem Tě na blogera roku.

1 0
možnosti
  • Počet článků 402
  • Celková karma 19,53
  • Průměrná čtenost 920x
Devátý nejhorší kuchař na světě, odpůrce politické překorektnělosti, začínající marťan, neúnavný konzument točeného kyslíku a jazykový dobrodruh ab incunabulis. Člen Analytického piva a Gustavu pro jazyk český. Správce Vojensko-českého slovníku.