Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Pane Rehacku, diky. Vas rozbor o NS v USA. Je bez chyb.(ma uvaha). Jen je dobre dodat, jak soudce v NS pracuje. Je dobre ceskym obcanum zduraznit cestu, jak soud prijde k rozhodnuti a co kazdy soudce MUSI ucinit k tomu rozhodnuti. Dovolil jsem vas timto doplnit.

Kazdy soudce SAM rozvazi a napise rozhodnuti a po splneni techto kroku vsemi soudci se secte kolik soudcu bylo pro a kolik bylo proti Predseda NS vyzve nekoho z vitezne strany o predneseni jeho oduvodneni pri oznameni rozhodnuti. (ne az po trech mesicich). Je tim dobre poukazat na rozdilnost US v CR, kde je 15 soudcu a na jejich kolektivni rozhodnuti (stejne jak v obdobi pred 89 rokem).

1 0
možnosti
Foto

Díky za doplnění. Ta práce NS by si vyžádala samostatný blog. Tenhle jsem spíchnul poměrně horkou jehlou, protože mi bylo včera divný, že ve zprávách iDnes o tom nebyl ani muk, a to přestože se jedná o poměrně výrazný zásah do politické situace v USA.

0 0
možnosti

Díky za další nahlédnutí "pod pokličku"R^ Dá se říct, že je to víceměně tak nějak všude podobné, či stejné. Všem jde "o jedno".

1 0
možnosti
Foto

Pod pokličku taky nevidím, ale nepochybuju že to pod ní pěkně vře. Normálně soudci odchází do důchodu, takže je čas pěkně politicky připravit nástupce. Že by někdo zemřel během úřadování už se dlouho nestalo a ve vypjatém období začínajících primárek je to samozřejmě důvod k všelikému pózování.

1 0
možnosti
Foto

Honzo, zdravím, děkuju za poučení o ,,zdejší situaci,, R^a jsem velmi zmatena... neboť jé řé rovná se devět nula devět :))):-)

1 0
možnosti
Foto

To je proto, že v normálním čase už čeká Valentýnský blog a jelikož kodex říká, že dva následující blogy musí být odděleny 60 minutami, pustil jsem tenhle v okamžiku, kdy jsem ho dopsal.

Ona je to jen taková noticka pro lidi, kteří se zajímají o americkou interní politiku.

2 0
možnosti
  • Počet článků 402
  • Celková karma 19,53
  • Průměrná čtenost 920x
Devátý nejhorší kuchař na světě, odpůrce politické překorektnělosti, začínající marťan, neúnavný konzument točeného kyslíku a jazykový dobrodruh ab incunabulis. Člen Analytického piva a Gustavu pro jazyk český. Správce Vojensko-českého slovníku.