Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ale to přece nemůžete! Takhle rozumně uvažovat!

Copak nechápete, že podstatná není spokojenost voličů, ale co největší osobní profit doprovázený nulovou zodpovědností zainteresovaných?

;-)

(Karma, samozřejmě)

1 0
možnosti
Foto

No, s tou zodpovědností máte pravdu. Ta se při globalizaci taky přirozeně posouvá z míst, na která je vidět, do míst, na která vidět není. :-)

1 0
možnosti
Foto

v globálu jsem tomu asi porozumněl :-)

1 0
možnosti

Globalne vzato jsi problem popsal presne. Podle mne je globalizace dalsi nastroj na ovladani lidi. Jenze z meho pohledu to dopadne tak, ze si koupim pole a kravu a nebudu premyslet nad tim, proc si nejaka komise mysli, ze maslo je moc tucne.

2 0
možnosti
Foto

to by bylo ideální řešení, ale bohužel 7 miliard polí a kravek se na planetu nevejde, takže na nějakou tu globalizaci bude muset dojít....:-)

1 0
možnosti
PZ

Holt zijeme ve svete kdy ja tady sedim v Orlandu,vy jste v Kalifornii a oba piseme do virtualnich novin v Cechach.

Lide na ruznych kontinentech se spoji za vterinu,a podaji si zpravy.Lide v dnesni dobe si objednaji letenku,hotel nebo airbnb spakuji kufr a mohou letet kamkoliv.

Potom v dane zemi jestli chteji zustat,mohou hledat praci atd.( Jako Cesi dnes mohou po cele EU)

Po Brexitu a zvoleni Trumpa sice je vydet urcity ( backlash) ale jak dostat tohodle Ginnie zpet do flasky,to nevim.

1 0
možnosti
Foto

A - že jsem tak smělý - za co v Orlandu sedíte? :-)

No a s tím Ginnie to bude opravdu těžký. Do flašky už zpátky nepůjde. Nejlepší v co můžeme doufat je, že se nám ho podaří nějak ochočit. Asi tak jako Werichovi Golema ve filmu Císařův pekař... Ale stejně jako v tom filmu si na jeho služby brousí zuby celá řada nevábných charakterů, takže to bude ještě napínavý...

(ps. a já jsem ve Virginii)

1 0
možnosti
FV

Jo, to zní rozumně. Dělám to taky tak. Řeším věci v rámci rodiny. Pak sousedů. Pak obce. Dál už se nedostanu a ani nechci.

1 0
možnosti
Foto

Inu, bližší košile než kabát (sakra, to jsem ten blog moh pěkně zkrátit) :-)

1 0
možnosti
MC

R^Souhlasím s Vámi včetně doplnění příspěvku Jaroslava Chudáčka. Z této logiky vyplývá má poznámka, která směřuje do doby těsně po sametové revoluci, kdy mnozí z nás tolik protestovali proti tzv. pragocentrismu, který byl velmi vytýkán V.Klausovi.

Vzhledem k složitosti přechodu systému totalitního k demokratickému a tehdejší benevolence české vrcholové politiky z pozice největší osobnosti a dnešního symbolu revoluce postavy V.Havla došlo k rozptýlení soudruhů do všech úrovní v České republice.

Právě nadhled V. Klause, který velmi dobře pochopil, že přenesení více moci na kraje je třeba určitý čas. Dodnes doplácíme na to, že tlak na tento čas o uvolnění moci byl chybný. Z tohoto důvodu vnímám V.Klause, jako největší postavu českého národa.

1 0
možnosti
Foto

Já mám Havla o něco raději než Klause, ale Klausovi musím dát kladný bodík za to jak prokouknul EU. :-)

3 0
možnosti
PK

Váš článek je takový pěkný sen, pohádka. Myslím si ale, že vždy rozhodne "ekonomický" tlak. Např. vždy markety vždy porazí vesnický krámek. A markety se na rozdíl od krámku vyvíjejí. A chtějí vůbec mladí, do kterých pan Vodvářka v jiných blozích vkládá velkou naději, takový svět? Bohužel asi není cesta lokální globálnost, např. střední Evropy. Jak bude vypadat Německo za 50 let? Asi ne idylicky jak tomu bývalo.

1 0
možnosti
Foto

No, v dlouhodobém horizontu ta globalizace asi zvítězí, protože dělba práce na mezinárodní úrovni bude výhodnější. A systém vždycky hledá energeticky nejvýhodnější řešení. Tenhle blog se měl původně jmenovat "Proč nejsem (zatím) globalistou", ale nakonec jsem se rozhodl, že časem udělám samostatný blog o tom, jak bych si tu globalizaci 2.0 představoval. :-)

1 0
možnosti
Foto

Prosila bych blog s názvem Proč nejsem fotbalistou?;-D

1 0
možnosti
Foto

troufám si říci, že jsem lepším fotbalistou než globalistou :-)

2 0
možnosti
Foto

Když to trochu rozvinu: "co se dá rozhodnout na úrovni rodiny, nemá smysl řešit na úrovni obce; co se dá rozhodnout na úrovni obce, nemá smyl řešit na úrovni okresu; co se dá rozhodnout na úrovni okresu, nemá smysl řešit na úrovni státu a co se dá rozhodnout na úrovni státu, nemá smyl řešit v nadnárodních institucích".

Jen bych jeste pred to predeslal: co si mohu rozhodnout sam, neni treba resit na urovni rodiny. :-)

Jinak souhlas.

2 0
možnosti
Foto

A co se dá vyřešit na úrovni orgánu (játra, srdce atd) nemá smysl řešit na úrovni celého organismu ;-DR^

1 0
možnosti
ZZ

dobré! a kdo mi odpoví : proč jsem nucen být globalistou?

1 0
možnosti
ZZ

oprava : jakým právem?

1 0
možnosti
  • Počet článků 402
  • Celková karma 19,45
  • Průměrná čtenost 920x
Devátý nejhorší kuchař na světě, odpůrce politické překorektnělosti, začínající marťan, neúnavný konzument točeného kyslíku a jazykový dobrodruh ab incunabulis. Člen Analytického piva a Gustavu pro jazyk český. Správce Vojensko-českého slovníku.