Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Uprchlická krize a globální oteplování mají společné to, že umožňují běžnou ovci oholit až na dřeň. Vždycky když to vidím, tak si vzpomenu na knihu "Říše strachu", kde řešili, že je třeba občany nejdříve řádně vyděsit, protože jinak nebudou ochotni platit. Nikdo z nás opravdu neví, co bude. Jenže přijde faktura za elektřinu na 9tis. bez DPH, a na faktuře vidím, že 4,5tis. platím za spotřebu, k tomu 4,5tis. na zelené šílenosti a jako "bonus" 21 % DPH. Nic z toho planetě nepomůže, pokud opravdu má problém. Nebylo by lepší ty peníze schovat na pozdější dobu, až dojde ke skutečným problémům a budeme muset více chladit/topit/zavodňovat/vysušovat (to se ještě přesně neví a ani odborníci se nedokážou shodnout, jestli se bude ochlazovat nebo oteplovat, vysychat nebo přemáčet)? Proč peníze utrácíme teď a ještě navíc za věci, které s více než devadesáti procentní jistotou nebudou mít příznivý vliv? O uprchlické krizi ani nemluvě, problém není v tom, že sem někdo přijde a chce tu žít, protože to se děje, třeba v Čechách je spousta Vietnamců, Ukrajinců a nejspíš i dalších, ale nikdo z nich nepožaduje, abychom se o ně královsky postarali, najdou si práci, mají svoje komunity, které jsou schopné se o ně postarat. Problém s uprchlickou krizí je jinde, totiž v tom, že přijdou, požadují zajištěnou péči, nenabízejí za to vůbec nic a jako bonus nám politici vnucují, že se nemůžeme bránit, abychom náhodou nebyli označeni za rasisty. A to je to, co je špatně, nechť imigranti přijdou, ale nikdo by od nás neměl požadovat, abychom jim zajistili servis, který nejsme schopni finančně zajistit našim nemocným, chudým nebo starým. Nejdříve bychom finančně měli podpořit vlastní rodinu, potom sousedy, pak ostatní v obci a teprve když zbyde tak někoho dalšího. Protože v tom mají mnozí pravdu, když říkají, že je hloupé na české nemocné dítě sbírat víčka z PET flašek a cizím přivandrovalcům zaplatit úplně všechno.

1 0
možnosti
Foto

Jinými slovy, nikdo z nás nemá několik křišťálových koulí, ale mnohým je krystalicky jasné, že jde jen a jen o prachy, o nic jiného. :-)

Takže na jedné straně snažme se šetřit matku přírodu, ale s rozumem, protože žádné emisní povolenky nebo vysoké výpalné nic neřeší, povolme vstup migrantům, pokud budeme mít možnost aktivně se bránit zvýšené kriminalitě a současně budeme schopni jim hradit přežití z přebytků, pokud jsme zadluženi až do dalších generací, tak sorryjako a živte se jak umíte nebo nic.

1 0
možnosti
Foto

V otázce imigrace mi vadí existence samotné EU, která podle mého názoru řešení problémů brzdí nebo vytváří svými nařízeními nové. Mám ráda lidi jako vůbec, a tak by mi samotná imigrace nevadila, kdyby díky ní nebyla pošlapávána kultura evropských zemí, tedy i naše. Je pravděpodobné, že příliv přistěhovalců je řízený, velká část je ekonomických... Vidím to jako další světovou válku, která začala „studeně“, i když se občas projeví v podobě krveprolití nevinných Evropanů. Ohledně globálního oteplování se domnívám, že je ovlivnitelné člověkem a záleží dost na něm, zda si to ohlídá a v rozhodném okamžiku nedá prioritu řešení nějakému jinému problému. Honzo, Tvoje analytické zamyšlení je velmi poutavé a poučné, díky za něj. A rozhodně vede k dalšímu zamyšlení.R^:-)

1 0
možnosti
Foto

No, hlavně mi připadá, že EU to vyhovuje. Jednak se vytváří obrovská skupina lidí závislých na státu (a tedy na byrokratech) a jednak se tím uspíší amerikanizace Evropy, tedy potlačení národních identit a vznik identity evropské.

Migrace sama o sobě není problém. V minulosti probíhala zcela v poklidu. Problém je když vzroste nad určitou hranici. Pak je to jako rozdíl mezi májovým deštíkem a přívalovým lijákem.

2 0
možnosti

Honzo, to je moc zajímavý pohled na oba problémy. Ale myslím si, že zatímco globální oteplování se ovlivnit nedá, imigrační otázku jsme prošvihli. Ale samozřejmě člověka napadá, jestli je to náhoda, a nebo nějaká zákonitost, o které nemáme ponětí. Takříkajíc - začátek konce. Variant je mnoho, skoro jako s nekonečnem...

2 0
možnosti
Foto

No, ovlivnit by se asi dalo (google: geoengineering), ale v tomto okamžiku by to bylo zřejmě předčasné. Zase tak kritické to ještě není. No a u imigrace si ty problémy děláme sami a jak se zdá - řízeně. Náhodu v tom vidím čím dál míň. Koneckonců na Arabském poloostrově a v Africe se válčilo co pamatuju, ale takováto patálie z toho nikdy nevznikla...

0 0
možnosti
Foto

R^Honzo, excelentně napsané. A dokonce tomu rozumím;-D

1 0
možnosti
Foto

To sis teda dovolila hodně... :-)

1 0
možnosti
JP

J68a96n 14P76a92l59l45a94s

19. 4. 2017 22:25

Dobrý večer, Váš rozbor mě obohatil, díky. Přesto si dovolím hodně jednoduchou predikci: Lidstvo zanikne. V této jistotě vidím 3 nejistoty:

1. Kdy se tak stane;

2. Jak k tomu dojde;

3. Zda s sebou vezme i veškerý život na Zemi.

Přiznám se, že nemám dosud jasno, mám-li výsledek této predikce vnímat jako tragédii.

1 0
možnosti
Foto

To že lidstvo zanikne je nanejvýš pravděpodobné. Ale zda je to taková ta pravá ořechová stoprocentní jistota to nevím.

Technologicky přece jen kráčíme dost kupředu. Myslím, že do 100 let se naučíme detekovat velké asteroidy a v případě nebezpečí je nukleárně odklidit z cesty, za nějakých 1000 let bychom měli být schopni kontrolovat klima a vulkanickou činnost a za dalších bratru 10000 let budeme možná schopni se "odstěhovat" ze sluneční soustavy, pokud by Slunce začalo blbnout. A ve finální fázi - za nějakých milion let budeme třeba schopni zastavit rozpínání vesmíru...

Paradoxně největším nebezpečím je pro lidstvo zřejmě lidská blbost. Tedy to, že se sami vyhladíme - ať už nukleárně nebo pomocí nějakého viru utrženého z řetězu...

3 0
možnosti
Foto

Ten váš oslí můstek je tak velký, že až nepostavitelný. :-)

1 0
možnosti
Foto

Tam kde nelze postavit oslí můstek, postaví se analogie.

A ještě se ušetří za mostní konstrukci... :-)

3 0
možnosti
Foto

Vynikající článek na dvě aktuální, ale velice složitá témata.

S některými tvrzeními však nesouhlasím, i když chápu proč to tak píšeš.

Např. evropskou kulturu a společnost popisuješ pěkně, pochopitelně, ze svého trochu jednostranného pohledu vzdělaného racionálně myslícího člověka, ovlivněného osvícenectvím; pravděpodobně jsi ateista nebo agnostik. Během historie evropské společnosti a kultury, od dávné kultury na Krétě až po dnes, měla náboženství a víra v nadpřirozené síly a bytosti velký vliv, který nebyl jen negativní. Chápu, že jsi se chtěl vymezit proti zavádění ve velké míře islámu a islamismu do Evropy a s tím souhlasím. Pro mnoho Evropanů je však těžké vzdát se své víry a nebylo by myslím dobré, kdybychom to po nich chtěli. Jsem agnostik, osobně víru v Boha a nadpřirozené síly nepotřebuji. Nechtěl bych však takovou víru brát jiným, pokud tím neškodí ostatním. Je však nutné, jako ve všem, nalézt zlatou střední cestu. Náboženství a víry nekritizovat a neomezovat paušálně, ale jasně zákony vymezit jaké aspekty náboženství a víry jsou škodlivé a budou trestány. Musíme se snažit, aby v Evropě tyto zákony byly dodržovány. A kdo se jimi řídit nechce, by raději do Evropy chodit neměl.

Bylo by třeba zavést více nuancí do Tvého článku, ale to by bylo na velmi dlouhé povídání a chápu, že v blogu na to není místo.

2 0
možnosti
Foto

"V jejím úspěchu se odráží mnoho klíčových kulturních axiomů. V první řadě vědomí, že člověk není bezmocnou hříčkou nějakých vyšších sil, ale samostatným individuem zodpovědným za své štěstí. Z toho je pak odvozen smysl pro rodinu, rovnoprávnost muže a ženy, úcta ke starším, vztah k práci, důraz na vzdělání a další. Pokud se Evropa vzdá těchto hodnot, dojde ke zničení podhoubí, ze kterého vyrostla západní civilizace, tak jak ji známe. A každý houbař ví, že ze zničeného podhoubí už mnoho dalších hub nevyroste."

Zdroj: http://janrehacek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=524665

S tímto osobně v principu souhlasím. Někteří evropští věřící, křesťané, židé atd., však věří ve vliv vyšších sil a tato jejich víra v principu pro evropskou kulturu nemusí být škodlivá. To jsem v předchozím příspěvku trochu podrobněji rozvedl.

2 0
možnosti

Na plechovku v divoke vode bych odpoved nasel ... na migranty a globalni teplo (zimu) pro mne funguje Tvuj vzorec.

.

22. dubna 2019 bude mirny dest ... samozrejme jen misty .-)

4 0
možnosti
Foto

Zapisuju si a za dva roky případně omlátím o hlavu. :-)

1 0
možnosti
Foto

Žádný problém není tak složitý, komplexní a těžko uchopitelný, aby při správném nasazení skupiny zapálených inteligentních lidí nebylo možné z něj udělat problém ještě složitější.

3 0
možnosti
Foto

S tím lze souhlasit... :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 402
  • Celková karma 19,45
  • Průměrná čtenost 920x
Devátý nejhorší kuchař na světě, odpůrce politické překorektnělosti, začínající marťan, neúnavný konzument točeného kyslíku a jazykový dobrodruh ab incunabulis. Člen Analytického piva a Gustavu pro jazyk český. Správce Vojensko-českého slovníku.