Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Pane Řehánek, Vaše uvažování i přehled jsou zajímavé. Připadá mi však, že zůstáváte "jen" na intelektuální fázi řešení. V oblasti filozofie poznání současnosti Vám však musím vytknout Vaše zobecnění s odesláním všech věřících do soukromí. Tady nadřazujete svou víru nad moji víru v Boha, vytínáte kořeny na kterých je vystavěna evropská civilizace. Boj proti poctivému křesťanství Vás bohužel staví do jedné řady s totalitními ideologiemi.

Fáze praktických kroků jde s časem. Rakouské volby - zmanipulovaně odstrnily protimigračního kandidáta. Ve Francii vyhrává podivná postava? Odpůrci migrace jsou úspěšně ničeni a vzájemně rozdělováni, až po likvidaci facebooku pana Konvičky ... Je třeba se rozhonout na bázi teorie, potom aspoň volit? Musíme si vybrat: "Imigraci nebo vystoupení z EU".

1 0
možnosti
Foto

Mně to řešení v první části přijde naopak praktické. Omezit a hlavně regulovat imigraci a současně upravit zákony tak, aby se daly lépe postihovat radikální a extremistické formy různých náboženství.

Co se týče praktikování víry v soukromí, to je můj osobní názor. Z vašeho příspěvku soudím, že máte jiný názor a nemám s tím žádný problém.

Důvod proč jsem to v článku zmínil je ten, že často slyším úvahy o tom, jak vlastně efektivně oddělit islám od islamismu. A pro mě ta hranice leží právě v tom, do jaké míry se věřící snaží svou víru promítnout do veřejného prostoru.

0 0
možnosti
Foto

Peníze točí světem. Tištění (tzv. kvantitativní uvolňování) a znehodnocování fiat měn umožňuje vládám se stále více zadlužovat, dělat drahé nesmysly i vést války. Kdyby bylo více monetární disciplíny centrálních bank a finanční disciplíny vlád, tak by se ty nesmysly musely omezit. Nic jiného by vládám nezbylo.

Ať žije bitcoin, alternativní deflační měna budoucnosti!

2 0
možnosti
Foto

Souhlas. Tištění peněz je šílenost. Myslím, že za sto let se na to budeme koukat jako na jednu z největších finančních prasáren v historii lidstva. Ještě bych to jakž takž toleroval, kdyby se peníze natiskly (elektronicky) a rozdělily rovnoměrně občanům - ale dávat je do rukou politikům, namnoze zkorumpovaným, to je teda síla.

Jinak v minulosti se jako obrana před znehodnocením kupovalo zlato, teď v tomto ohledu supluje bitcoin a celkem mu fandím. Ale myslím si, že dříve nebo později se i on stane kořistí finančních mágů.

4 0
možnosti
Foto

Bohužel, to jedno procento v podstatě řídí EU. Zbylých 99% nemá (zatím ) právo rozhodování. Bude ho mít? To je otázka.

A já se bojím. Bojím se toho jaká bude Evropa mých dětí.

2 0
možnosti
Foto

No, ta budoucnost není růžová nikde. Svět je vychýlený z rovnováhy a nikdo neví jak ho dostat zpět. Takže se pojede setrvačností než někdo něco praskne...

3 0
možnosti
Foto

Takovéto Tvoje články sdílím... a doufám, že FB a internet vůbec jsou v převážné míře větším dílem Boha lidskosti než Boha zla...R^

2 0
možnosti
Foto

No, obávám se, že ti bohové se dostanou do patu.

2 0
možnosti

Myslím, že teď bohužel Evropa (EU) tu Einsteinovu poznámku přesně naplňuje.

Napsal jsi to opět s velkým přehledem. Ale kolik "mocných", kteří mají mandát k rozhodování, přemýšlí jako ty? Nabyla jsem dojmu, že se lidi starají především o sebe, a o peníze. Možná vyznávají heslo: po nás potopa. A ta jejich krátkozrakost je nebezpečná. Celosvětově.

2 0
možnosti
Foto

No, bohužel v politice není moc velká motivace se koukat dál než k příštím volbám. V tomto ohledu měla dědičná monarchie lepší mechanismus. Ale zase kdo zaručí, že ze synka vyroste osvícený monarcha?

2 0
možnosti

Evropa neni Petriho miska ... ten obrat se mi moc libi.

.

Z meho pohledu se v Evrope zbytecne reguluje kdeco a co by se regulovat melo, necha se volne plynout. Myslim, ze takhle to nekdo, kdo nad jevistem taha za nitky, opravdu chce.

3 0
možnosti
Foto

Já se taky obávám, že takhle si to někdo přeje. V Africe a na Blízkém východě se válčí co pamatuju, ale takováhle mela z toho nikdy nebyla...

3 0
možnosti
  • Počet článků 402
  • Celková karma 19,45
  • Průměrná čtenost 920x
Devátý nejhorší kuchař na světě, odpůrce politické překorektnělosti, začínající marťan, neúnavný konzument točeného kyslíku a jazykový dobrodruh ab incunabulis. Člen Analytického piva a Gustavu pro jazyk český. Správce Vojensko-českého slovníku.