Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

:-) nejlepší klacek je stejně "cuc na kládě v čokoládě" a pak ten, na jehož konci nalézá se buřt R^

2 0
možnosti
Foto

a já myslel, že klacek je ten, kterému je všechno buřt :-)

3 0
možnosti

Závist je součástí povahy. Závistivec předpokládá, že i ostatní jsou závistivci a proto je tak označuje. S nenávistí je to trochu složitější. Pokud někdo začne nenávidět a to cokoliv, přenáší pak svou nenávist i na ostatní stránky života.

1 0
možnosti
Foto

Jo, na to promítání vlastních nedostatků má angličtina hezké úsloví:

"it takes one to know one" (na český ekvivalent si teď nevzpomínám) :-)

0 0
možnosti
Foto

Kdo chce psy bít, klacek si vždy najde.:-) Já prý závidím některým titul VIP bloger.;-D

6 0
možnosti
KT

Nojo, to ale napadlo jen jednu praštěnou paní.;-D

2 0
možnosti
JT

Tyto klacky jistě ovládali i středověcí diskutéři, jen to probíhalo v malém akademickém prostoru a mezi vzdělanci, kteří se učili rétorice a argumentaci. Ovšem označením za "kacíře" zpravidla diskuse končila. Kde vládne dogmatismus, holt diskuse končí. Jak mám dokázat, že nejsem kacíř, když své myšlenky za kacířské nepovažuji? Z toho se asi "vyargumentovat" nelze.;-) Vám samozřejmě karma a R^

2 0
možnosti
Foto

Dřív se také klackovalo hlavně v putyce a tam to vyšumělo stejně rychle jako pivo. Dneska když je to všechno zachyceno písemně, tak je to víc na očích... :-)

1 0
možnosti
SB

Ono to s tou závistí je navíc i tak (hovořím o skutečné závisti, nikoli o tom klacku na diskusní oponenty), že v reálném životě lidé závidí v podstatě pouze těm, kteří na tom jsou o trochu lépe než příslušný závistivec. Avšak už nezávidí těm, kteří jsou podstatně výše než on.

Kdo má byl 2+1, možná závidí kolegovi z práce, že on má 3+1, ale nezávidí Lucii Bílé její vilu v Otvovicích nebo Karlu Schwarzenbergovi jeho šlechtické sídlo zděděné po předcích.

Kdo má středoškolské vzdělání, možná závidí svému bratranci jeho inženýrský titul, ale už nezávidí nositeli Nobelovy ceny jeho Nobelovu cenu.

2 0
možnosti
Foto

To je zajímavá myšlenka. Ono je v té závisti asi trochu schováno jakési "nenaplněné toužení" a to se většinou vztahuje na něco, co máme téměř na dosah...

2 0
možnosti

Závist alespoň je částečně definovatelná a když někdo v diskuzi řve "zdaňte pořádně ty bohaté zloděje, ať máme sociální smír", těžko o ní pochybovat. Ovšem nenávist je zcela interní emoce, která se dá našroubovat zcela na jakoukoli kritiku čehokoli, což jistá skupina místních Vaňků a Polických dělá téměř v každém příspěvku.

4 0
možnosti
Foto

No já myslím, že obě jsou v podstatě (v osobě oponenta) špatně detekovatelné - s výjimkou těch nejkřiklavějších případů jako ten, který uvádíte - a i proto mi přijde jejich použití v diskusi celkem nesmyslné. :-)

0 0
možnosti

<<NEHEZKÁ NÁLEPKA>>

Duch nemůže odcházet s tržnou ranou nad obočím, protože nemá obočí.

Boltovi s žehličkami u kotníků bych na konci hladké stovky mohl natřít v podstatě cokoliv jen v případě, že by tam na mne chvíli počkal.

Člověk by Ti skoro záviděl, jak umíš všechno popsat a jak nutíš svoje čtenáře k zamyšlení. Třeba díky Tobě teď vím, jak zasévat semínka nenávisti. Příště bys mohl probrat zase zasévání semínek lásky.-)

2 0
možnosti
Foto

Příště budeme probírat jak se seje vítr. A třeba se urodí nějaká bouřlivá láska... :-)

0 0
možnosti
MS

Mluvíte mi z duše. R^ Těch "pohodlných" diskutérů jsou na iDnes bohužel mraky.

1 0
možnosti
Foto

Nejen na iDnes. A nejen v CZ. I v komentářích na New York Times se občas v diskusi najdou perly... Internet prostě poskytuje hlas každému. Což není vždy ku prospěchu věci... :-)

0 0
možnosti
Foto

dobře chlape, fakt dobře:-)

7 0
možnosti
Foto

Obře, dědovi Vševědovi to dělá dobře. :-)

0 0
možnosti
Foto

Jene, není co dodat. Skvěle vyjádřeno. Karma

5 0
možnosti
Foto

Díky a zdravím. :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 402
  • Celková karma 19,54
  • Průměrná čtenost 920x
Devátý nejhorší kuchař na světě, odpůrce politické překorektnělosti, začínající marťan, neúnavný konzument točeného kyslíku a jazykový dobrodruh ab incunabulis. Člen Analytického piva a Gustavu pro jazyk český. Správce Vojensko-českého slovníku.