Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Našla jsem článek pozdě, ale přeci - po přesunu do civilizace. Mě napadá, jestli to vlastně není normální baba ta robotka, která se naučila elektric dance:-), a několik trhavých pohybů.

Ale dík za super vzdělávací povídáníR^

1 0
možnosti
Foto

Já myslím, že právě proto, aby toto podezření nevzniklo, tak jí na temeni obnažili ta ozubená kolečka nebo co to tam má... :-)

1 0
možnosti
Foto

R^nejsem si jist, že podstoupila všechny testy...ale jako s partnerkou se s ní jistě nepočítá:-)

1 0
možnosti
Foto

krevní test nepodstoupila na tutovku :-)

0 0
možnosti

Proč všechny zajímá, jestli umí mluvit a jak je inteligentní? Mně by třeba pro začátek stačilo, kdyby se ráda líbala.-)

.

Jo ... a prý bude stačit, když bude konvertovat k e-slámu.

1 0
možnosti
Foto

Očekávám, že první masové využití robotek bude skutečně v oblasti líbání a přidružených aktivit na e-slamníku. Tam bych si ten konverzační modul troufnul napsat sám. :-)

1 0
možnosti
MS

R^ Ten Turingův test je dost závislý na inteligenci tazatele. V zájmu objektivity bych ho inovoval tak, že do role tazatele bych dosadil také umělou inteligenci. :-)

1 0
možnosti
WW

R^+1

Přesně tak. AI pouze simuluje inteligenci a Turingův test (i přesto, že je primárně určen pro AI), může přijít až bude podezření na nějaké ego, na které jednou dojde s lepšími technologiemi - víme jak provést checking všech stavů naráz, není však čím a chybí kvantita. I ta primitivní "cloudová" v mobilu je dobrým otrokem, jen to její probouzení defaultním "Hello Dragon" je trochu trapné, ale jde změnit třeba na StarTrekovské " Computer" ;-D

1 0
možnosti
WW

R^ karma

Dobře vyladěná relační databáze á la Miss Universe a "světový mír". :-)

Ego programátorů promítnuté do nastavení relačních vah AI sleduje především komerční hledisko, ale co je zadarmo. S uvedením do praktického provozu běžného užívání veřejností bude muset "komunikační" AI něco splňovat a není vyloučeno, že nějaká část databáze nebude interakční (bude zadrátovaná), aby s každým pokusem o "výuku", která by šla proti neomarxismu, stroj zaslal udání a vyhledával vlastní kill switch pod záminkou ochrany svého OS. Tímto robotických zákonů netřeba. ;-D

1 0
možnosti
Foto

No, myslím, že do deseti let AI ty missky v pohodě dožene :-)

Ono napsat program, kterej naseká nějaký zhruba relevantní věty na daný input už zvládneme. Ale na ty politicko korektní filtry si asi budeme muset počkat, tam je to hodně o kontextu. A ještě víc až budeme chtít simulovat ironii nebo takt.

Aby nám pak Sophia na dostizích v Ascotu nevzkřikla na ploužícího se oře:

C'mon Dover, move your bloomin' arse! :-)

https://www.youtube.com/watch?v=rWWULKZB-Y8

0 0
možnosti
Foto

Tak koukám, že časy se mění...Zatímco zamlada jsme my chodili do kina na filmy o robotech, tak se blíží den, kdy nás roboti budou vodit do kin...R^ Díky za článekR^:-):-)

1 0
možnosti
Foto

A ještě horší to bude, až budou roboti chodit do kina na filmy o nás:

"vidíš cé-pé-účko - tohle byli lidi, ale vymřeli jako dinosauři..." :-)

2 0
možnosti
Foto

R^krásný čtení... poznámka: jestli budou masáci unavený z roboty, budou rádi , že to sehrajou jako roboti - žádný velký iluze, i když článkem spadne ze schopností robotů brada... a samozřejmě, kraj HradceR^Vjak jinak;-)

1 0
možnosti
Foto

Koukám, že ona už má slečna robotka taky Twitter účet (@RealSophiaRobot).

Tak to jsem zvědavej, kdy se na něm objeví hashtag #MeToo

(voni masáci sou pěkný prasáci) :-)

2 0
možnosti
KT

Asimov v praxi, bez tří zákonů robotiky.:-P

2 0
možnosti
Foto

No, s těmi zákony to bude na ostří nože.

Kdesi jsem se dočetl, že Sophia si ten svůj konverzační modul dolaďuje vlastními zkušenostmi. Nevím zda si zasahuje přímo do programu a nebo jen ladí nějaké parametry, ale pokud dáme robotům možnost upravit si dynamicky softvér za účelem optimalizace (což má své opodstatnění), tak se tím otevřou vrátka k vyvázání se z Asimova.

Možná nám nakonec zbyde to boží dilema: buď jim dát svobodnou vůli a možnost vlastního zdokonalení a nebo je ponechat jako pasívní vykonavatele neměnného zdrojáku...

1 0
možnosti
Foto

R^tak to já když mám někdy pracovně hodně náročný den tak si jako robotka připadám také;-D

1 0
možnosti
Foto

Taky bych občas uvítal, kdyby mi pámbů za levým ouškem nadělil čudlík OFF :-)

2 0
možnosti
  • Počet článků 402
  • Celková karma 19,53
  • Průměrná čtenost 920x
Devátý nejhorší kuchař na světě, odpůrce politické překorektnělosti, začínající marťan, neúnavný konzument točeného kyslíku a jazykový dobrodruh ab incunabulis. Člen Analytického piva a Gustavu pro jazyk český. Správce Vojensko-českého slovníku.