Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Všechny rovnice jsou si rovny, některé jsou si však rovnější. My ekonomové víme, že usilování o rovnost je zhoubné. Přitom, i když si lidé nejsou rovni a nikdy nebudou, mohou si být rovnocenní, protože zatímco rovnost může být kategorií ekonomickou, rovnocennost jako emoční pohled nikoli. Kdo hledá v rovnocennosti HDP na hlavu, dočká se rabování.

2 0
možnosti
Foto

No, já tu ekonomickou rovnost chápu podobně - tedy jako nezablokovaný přístup k ekonomickým příležitostem. Společnost by zhruba měla směřovat k tomu, aby nahoru vyplouvali lidé, kteří mají talent a dobrou pracovní etiku a nikoliv ti, kteří mají konexe a drzé čelo, jak tomu v mnoha případech je. Bohužel, problém je to velmi komplexní, takže část populace se nechá opít rohlíkem a následuje vůdce, kteří směřují někam úplně jinam. Jenže ono dohlédnout za ekonomický horizont je kolikrát těžko i odborníkům, takže Joe Sixpack má opravdu těžký výběr. To je Achillova pata demokracie.

4 0
možnosti
Foto

Jazyk má logiku, ne že ne. Je to ale jiná logika než v matematice. Je to logika systému ve vývoji.

A zrovna ten příklad, že jedu na Slovensko a ne do Slovenska, ten má velice jasnou logiku. Slovensko je výš, jedu nahoru.

1 0
možnosti
Foto

No tak to pak má logiku prakticky každý systém.

Jinak to DO/NA vysvětlení se mi celkem líbí. U nás říkáme "jedu do Kolína", ale "jedu na Mělník" a ten mělnickej zámeček je skutečně na vršku. :-)

1 0
možnosti
ND

Vypadá to, že jste zde napsal učebnici matematiky :-) omlouvám se, nedocetla jsem...

Rovnice mi šly, dokonce mě bavily, i geometrie.

Matematika je důležitá ač mnozí hulakaji, že jí v životě nepotřebuji, ale ona je důležitá pro logické myšlení nejen pro sčítání a odečítání...

2 0
možnosti
Foto

Dobře jste udělala. Číst Matykání od a do z škodí zdraví. :-)

No, učebnice to moc není, spíš taková pozvánka k jejímu otevření.

1 0
možnosti

Tak z tohoto blogu jsem si odnesla cennou radu, že "v holinkách semínko nehledej". Asi, že jsou moc vysoké, či čo, a je v nich málo světla:-)

A rovnice, které rozumím je:

violin concerto = úžasný zážitek.

Díky moc!

1 0
možnosti
Foto

Vstávej holinko holala, bude z tebe teniska. :-)

1 0
možnosti
Foto

opět jasný a srozumiítelný:-)ovšem u mě platí dvakrát řeš, jednou češ:-)

1 0
možnosti
Foto

a já tě tipoval na "dvakrát češ, jednou hřeš" :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 402
  • Celková karma 19,53
  • Průměrná čtenost 920x
Devátý nejhorší kuchař na světě, odpůrce politické překorektnělosti, začínající marťan, neúnavný konzument točeného kyslíku a jazykový dobrodruh ab incunabulis. Člen Analytického piva a Gustavu pro jazyk český. Správce Vojensko-českého slovníku.