Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FF

Občas mám dojem, že já sám jsem docela slušný indikátor. Mě by si měli makléři a akcionáři doslova hýčkat, jakákoliv akcie, kterou zakoupím, ztrácí na ceně, do kteréhokoliv podniku vkročím, krachuje...transakce, kterých se zúčastním, jsou prostě odsouzeny k záhubě......bohužel, z toho nedokáži profitovat.

1 0
možnosti
Foto

Pokud to platí stoprocentně, tak by ses měl přihlásit u Wall Streetu jako prognostikátor. I na pohybu dolů se dá vydělat (pokud je zaručen). :-)

1 0
možnosti

Na riziko spojené s prodejem prudce stoupajících akcií se vztahuje úsloví: Don't catch the falling wife!

R^

1 0
možnosti
Foto

a také: do catch the falling wife - especially if she's falling for some high end jewelry. :-)

0 0
možnosti
MN

Myslím, že Vám tam chybí známé pořekadlo:

"Let your profits run", které nabádá tradera nevystupovat ze ziskové pozice příliš brzy.

Jelikož ale v každém okamžiku rozhodován tradera převládne jedna ze dvou základních emocí "fear & greed" (strach nebo chamtivost), tak tohle pořekadlo výše uvedené má mezi obchodníky i svou inverzní verzi:

"Take your profits and run" (vezmi si svůj profit a upaluj).

1 0
možnosti
Foto

Jo, ona si úsloví někdy ráda protiřečí ("líná huba, holé neštěstí" versus "mluviti stříbro, mlčeti zlato"). Ono jim vlastně nic jiného nezbývá, pokud mají reflektovat život. :-)

Jinak ta poslední sekce nebyla míněna jako úplný výčet (ten blog už byl i tak neúnosně dlouhý). V podstatě jsem si dal limit 9 odstavců a co se do něj nevešlo, muselo pryč. Takže jsem dal vale jak klasickému "Buy low, sell high", tak několika méně známým - třeba "Dance while the music is playing", "Volume is validity", "Never short a dull market", "Trees don't grow to the sky" nebo "Copper is the metal with a PhD in economics".

Mimochodem: ETF zaměřené na měď má ticker symbol JJC. :-)

1 0
možnosti

No tak vidíš Honzo, že když chceš, umíš to napsat srozumitelně!!!;-D;-D

Moc pěkné. Kdybys začal na začátku roku, mohl ze mě být finanční makléř či expert na finanční trhy:-P

Takže jasněVR^

3 0
možnosti
Foto

Abych odpověděl citátem (autora jsem zapomněl): "Nikdy není pozdě začít něco dělat, ale musí se začít ihned, aby nebylo pozdě" :-)

4 0
možnosti
Foto

Jene, moc pekny clanek, takovy nedelni, oddychovy. Poznamku o oddychovosti myslim vazne. Pokud tuto materii pouze sledujeme a sami se nepoustime do investici a spekulaci na burze, tak muzeme byt v pohode.

1 0
možnosti
Foto

Taky si kolikrát říkám, že nejlepší je pozorovat cvrkot z balkonu :-)

1 0
možnosti
Foto

Jane, tak dnes opět karma za odbornost( pro mne však potawatomská vesnice) a za obohacení odskoku mrtvé kočky... předpokládám odvozeno z indiánských mýtů... krásnou neděli:-)

2 0
možnosti
Foto

Děkuji za přískok živé kočky a vinšuju to samé. :-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 402
  • Celková karma 19,54
  • Průměrná čtenost 920x
Devátý nejhorší kuchař na světě, odpůrce politické překorektnělosti, začínající marťan, neúnavný konzument točeného kyslíku a jazykový dobrodruh ab incunabulis. Člen Analytického piva a Gustavu pro jazyk český. Správce Vojensko-českého slovníku.