Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nádhera! R^ Místy ouplné orientální ornamenty. Snad aby se milovníci okrajových teorií začali zabývat tím, co k nim staré civilizace inspirovalo.... ;-D

2 0
možnosti
Foto

Oni se ty fraktály dají najít i v přírodě, takže staré civilizace v tom mohou být nevinně. Hezký den přeju.

0 0
možnosti
Foto

Pěkný článek a hezké obrazce. :-)R^

1 0
možnosti
Foto

Díky a zdravím. :-)

0 0
možnosti
FF

Na to si musím dát oddechový čas...takže později, jen co namydlím blesk:-)

1 0
možnosti
Foto

Poznámka v třídní knize, 7. září 2014

Flísenský si při přezkušování z algebry vyžaduje oddechový čas a tím zpomaluje výuku a způsobuje nežádoucí prostoje.

2 0
možnosti
PJ

fraktály jsou vždycky pěkný...

ale! píše se: matikář, matika

1 0
možnosti
Foto

Já vím. Já píšu "matyka" úmyslně - ze solidarity s jednou blogerkou, která to slovo kdysi takto napsala a rozběsněný češtinářský dav ji za to málem ukamenoval. Podrobnosti jsou v prvním článku (první odstavec pod obrázky).

1 0
možnosti
DT

To je nádherné! R^ Díky moc za jednoduché vysvětlení. :-)R^

2 0
možnosti
Foto

Já to vím, jak to je s tím nekonečnem prvočísel...já tam v tom nekonečnu byl...nebudu unavovat rovnicemi, ale i těch zrzavých prvočísel je tam děsně moc :)

1 0
možnosti
Foto

No, my do toho nekonečna všichni jednou dorazíme. Ale jestlis tam už byl, tak bys možná mohl dát někdy blog o tom jak se tam chovat, abychom nebyli za nazdárky až tam dorazíme. Třeba jestli se tam jezdí vpravo nebo vlevo a tak.

0 0
možnosti
Foto

To, že jste mistrem slova a přesnosti jeho obsahu, ať se člověk ohlédne po Vašem blogu kamkoli, tady již, myslím, někde bylo řečeno. Pokud to bylo řečeno jinak, tak význam je obdobný mému. Matematiku jsem vždy měla ráda, ač jsem se ji neodvážila jít studovat.Ale co teď vím nového,je, že až se podívám dnes na oblohu, uvidím fraktály v jejich pravidelnosti a kráse, ač pravidelnosti tvarů není můj šálek kávy. ...tolik romantika nad fraktály z mého pohledy.

1 0
možnosti
Foto

Díky za laskavá slova. U matematiky musí člověk neustále lavírovat mezi přesností a srozumitelností. Některé věty v tom článku nejsou tak úplně pravda, ale kdybych je měl napsat přesně, tak by tomu rozumělo maximálně tak pět lidí.

1 0
možnosti
  • Počet článků 403
  • Celková karma 17,81
  • Průměrná čtenost 918x
Devátý nejhorší kuchař na světě, odpůrce politické překorektnělosti, začínající marťan, neúnavný konzument točeného kyslíku a jazykový dobrodruh ab incunabulis. Člen Analytického piva a Gustavu pro jazyk český. Správce Vojensko-českého slovníku.