Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

;-D Hezký počtení. Karma. Vaše matematické úvahy se krásně čtou a člověk se při nich královsky baví. Jen tak dál.R^

1 0
možnosti
Foto

Jen se bavte. Však on Vás o pololetí přejde humor. :-)

1 0
možnosti
JP

J27o95s49e26f 78P83o20t59r

10. 7. 2018 0:53

Dovolím si ještě přidat referát o zázracích, konkrétně o zjevení ve Fatimě.

Zapadlá portugalské vesnice, původně muslimská. V r. 1917 se tam devítiletým pasákům ovcí začala pravidelně po měsících zjevovat " Paní ". V té době v Portugalsku vládla silně antiklerikální vláda, děti byly taháni na policii, vyslýchané, dokonce byly uvězněné. Z jejich výpovědí je spousta zápisů, protokolů, svědecctví.

Při předposledním zjevení jim bylo sděleno, že při posledním dojde k zázraku.

K datu posledního zjevení byly v pohotovosti všechny světové observatoře a na místo zjevení se dostavilo na 70 000 lidí. V pravé poledne všichni viděli "tančící slunce", Slunce se prudce pohybovalo po obloze, točilo se a vyzařovalo barevné paprsky. Zjev vidělo těch 70 000 lidí a v okolí do 5 km.

Oficiální věda o tom hovoří jako o mimořádné atmosférické poruše. Porucha, které byla měsíc předem předpovězena, a která nikdy předtím, ani potom nebyla zaznamenána.

1 0
možnosti
Foto

V atmosféře se někdy dějou věci, že člověk žasne. Já sám jsem za svůj život viděl spoustu fascinujících formací na hraně surreality. A dokážu pochopit, že třeba polární záře je pro někoho hluboce spirituální zážitek (natož pak třeba parhelion).

Ke zjevení se nemohu vyjádřit neb jsem tam nebyl, takže se mi těžko posuzuje, zda šlo o příčinu vnější (třeba nějaký vzácný fyzikální úkaz) či vnitřní (např. poruchu smyslové percepce) nebo nějakou úplně jinou...

1 0
možnosti
JP

J15o83s79e61f 22P36o71t11r

10. 7. 2018 0:22

Existujeme a ptáme se jak je to možné. Jsou pouze dvě odpovědi : Konstruktér nebo Náhoda. Pan Řeháček tvrdí, že to byla Náhoda a dokládá to použitím statistiky - za čím vidíme složitost, zázrak a tajemno, je jen jednotlivost, kterou statistika vysvětlí.

Ptám se jak statistika vysvětlí, že v milisekundách po Velkém třesku vznikly fundamentální elementy hmoty, kvarky, elektrony, neutrina a fotony, přičemž v rodině kvarků, vznikly kvarky "u" a "d", které mají přesně náboj -1/2 a +2/3 vůči náboji elektronu. Takových tajemných hodnot vědci uvádí asi 35. Hodnoty, které mohly být od +nekonečna k - nekončnu, a které se napotvoru zastavily právě na těch hodnotách, aby vytvořily stabilní vesmír s kamennými planetami.

"Nejprve vznikaly jednoduché organické sloučeniny, z nich pak o něco komplexnější a posléze ty nejsložitější. A při tom matička příroda využívala nejen úžasných vazebných vlastností uhlíku, ale také dalších fyzikálně chemických mechanismů jako je třeba samosestavení nebo samoorganizace" Pane Řeháčku, zajímám se o tyto problémy, ale že by se hmota samosestavovala a samoorganizovala to fakt slyším jen u těch popíračů Konstruktéra, kteří ke své víře potřebují ne berličku, ale berli. Jinak tato teorie byla základní teorií vědeckého komunismu, kde měla vést až ke vzniku dokonalého komunisty.

Z vašich slov vyvěrá Darwinova vývojová teorie, již dávno mrtvá teorie. Jako důkaz k tomu uvádím paradigma nejdůležitější vědy - biologie. To paradigma spočívá v teorii "přerušovaných rovnováh" - protože nikdo nikdy nenašel nikde přechodné formy, které prostě musí být, tak to vědci vyřešili tak, že tvrdí, že druh se po většinu své existence nevyvíjí, pouze ve specifických podmínkách. To se začne vyvíjet tak rychle, že prostě po něm že po něm žádné přechodné formy nezůstanou.

Kdybyste místo statistiky použil matematickou pravděpodobnost na celý řetěz událostí až k lidskému vědomí, pravděpodobnost by se rovnala nula.

Popírat Konstuktéra je prostě naivní.

2 1
možnosti
Foto

S těma milisekundama... Víte, tohle by bylo zapotřebí prozkoumat z nějakého jiného vesmíru, který se zastavil o (třeba) pět milisekund později. Třeba jen proto, že jeho počáteční "hmotnost" - nebo mohutnost, jak chcete, byla o deset procent vyšší než u toho našeho. A potom porovnávat, proč je to v konkrétním případě tak, jak to je.

2 0
možnosti
Foto

Vážený pane Honzo, dovoluji si poslat tuto omluvenku, že jsem si nenastudovala materiál a dostavila se nepřipravená, a to zcela.

Musela jsem totiž jednomu devítěletému fotbalistovi uplácat dort (no, nemusela, ale chtěla) a tedy jsem se nemohla věnovati studiu.

Děkuji za pochopení a napíšu stokrát (nebo jednou), že správný student dodržuje termity:-)

3 0
možnosti
Foto

Za tento šlechetný čin ti uděluji čestný titul Stvořitel Dortu R^

(ale pozor, aby se někdo nedomákl, že se vyvinul sám z preclíku) :-)

4 0
možnosti
Foto

Honzo, pustil ses tentokrát do velmi složitého tématu. Mám hodně připomínek, ale (nyní) pouze toto: Co se pravděpodobnosti vytvoření života dle Darwinovy teorie, kterou kreacionisté považují za tak malou až nemožnou, týče, tak musíme vzít v úvahu nejen to, jak jsi zmínil, že v našem vesmíru je mnoho galaxií a ty mají mnoho hvězd a některé z nich mají jistě i planety, na kterých mohl vzniknou život. Čímž se šance, že v našem vesmíru někde vznikl život zvětšila. My prostě žijeme na planetě, kde život vznikl.

Dále se domnívám (v tom nejsem sám), že existuje jakýsi hyper-vesmír a náš vesmír je jen jeden z nekonečně nebo velmi mnoha vesmírů v tom hyper-vesmíru. Čímž se šance, že v některém z těch vesmírů je život opět zvětšuje. Na některých planetách, možná pouze v některých vesmírech tohoto hyper-vesmíru život vznikl. Na většině planet ne.

Další věc je, že ten hyper-vesmír je asi věčný nebo trvá velmi dlouho. Čímž se opět šance, že někdy na některé planetě v některém z jeho vesmírů vznikne život zvětšuje.

1 0
možnosti
Foto

Díky za rozšíření.

Mně se ta teorie hypervesmíru docela líbí. Kdesi jsem viděl simulaci, jak naše vesmíry vznikají v tom hypervesmíru jako bubliny v kolotající bramboračce. A pokud je věčný, pak ta opice tu Cimrmanovu poučku nejen napíše, ale napíše ji dokonce nekonečně mnohokrát. Pak je docela dobře možné, že vesmíry s inteligentním vesmírem mohou vzniknout hned na několik způsobů a v jednom z nich třeba Argentina porazila Belgii 4:3 :-)

2 0
možnosti
Foto

Vznik života je otázkou chémie (aj sa nazýva chemická evolúcia). Muž, ktorý patrí medzi TOP 10 chemikov sveta v tejto prednáške objasňuje aká je naivná predstava, že život vznikol náhodne a samovoľne. Upozornenie: Prednáška je technická a určená pre ľudí s vynikajúcou angličtinou, ktorí nie sú povrchní, ale radi do hĺbky rozmýšľajú https://www.youtube.com/watch?v=_zQXgJ-dXM4

1 0
možnosti
WW

Zkuste se neschovávat za někoho, který jen řekl, že respektuje výsledky práce na poli evoluce a že s postupem času se určitě najde vysvětlení, nic méně, do té doby bude jeho osobní víra poplatna inteligentnímu designu, takže v žádném případě nešlo o oficiální prohlášení a už vůbec ne o odklon od stávající vědecké práce. Každý si může věřit v co chce a presentovat kde chce bez zaštíťování se akademickou půdou, čehož se striktně držel. Tak kde je problém? PS. Zřejmě se z povrchnosti nerada zamýšlíte do hloubky. ;-)

3 0
možnosti
JF

Excelentní, čtivé, pochopitelné a poučné. DíkyR^

2 0
možnosti

Tak tohle je jasná žlutá, Jeníčku!:-)) (a fair play, to teda není...o prázdninách:-P)

Ty s tou statistikou nedáš pokoj, že jó?:-D a přitom je ták nepřesná...

Ale oceňuji tvůj smysl pro humor:

"fyzika, kterou si pamatujeme ze školy". Tak to mě fakt rozesmálo!

Moc pěkný blog!

1 0
možnosti
Foto

No dobře, příště napíšu "fyzika, kterou si nepamatujeme ze školy" :-)

Jo, a matykací prázdniny jsou od 10. července do 8. září. Nařízení EU. EU

3 0
možnosti
  • Počet článků 402
  • Celková karma 19,54
  • Průměrná čtenost 920x
Devátý nejhorší kuchař na světě, odpůrce politické překorektnělosti, začínající marťan, neúnavný konzument točeného kyslíku a jazykový dobrodruh ab incunabulis. Člen Analytického piva a Gustavu pro jazyk český. Správce Vojensko-českého slovníku.