Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

aaaa, tak tohle si nechám na večer, milý Honzo. Děkuji za připravený program :-)

1 0
možnosti
Foto

Matykání se nejlépe čte v posteli :-)

(aby bylo v případě nouze možno padnout do krytu)

1 0
možnosti
MP

Na první rychlé čtení :

část 1 - perfektní vysvětlení pravděpodobnostních jevů R^

část 2 - zase ten nesmyslný příklad s opicí a psacím strojem. Kdo bude ve stroji vyměňovat papíry, dlouhodobě jí krmit a přinutí opici dlouhodobě ťukat do kláves? I ty případy samoorganizace jsou dány z anorganické chemie - vznikají jen struktury jednoho typu, např. krystaly nebo musí pomoci člověk vytvořením umělých podmínek . Zatímco nejjednodušší buňka potřebuje nejméně 80 různých struktur. Co vznikalo dříve - proteiny, nukleové kyseliny ( oboje potřebuje různé podmínky ), buněčný obal zabraňující zpětnému rozkladu a selektivně propouštějící ( vypuzující ) chemikálie z buňky, energetický systém ATP, translační ribozomy, opravné mechanismy DNA atd., atd ?

část 3 - Vydáváte náhodu, jakožto občasný zdánlivě překvapivý projev za totožný se zázrakem. Podle mě jde o 2 zcela rozdílné věci. Zázrak je takovou koincidencí mnoha náhodných jevů, který zároveň má svůj smysl v životě člověka jakožto metafyzického subjektu ( nikoli přírodního objektu ).

2 1
možnosti
MP

Doplnění : takže je zřejmé, že čistě matematicko - fyzikální vysvětlení je nedostačující.

2 0
možnosti
WW

R^ Dobré počtení.

To mi připomnělo můj malý notebook s USB myší (nerad touchpad), s adapterem a rolovací USB klávesnicí (Fn mě vytáčí), to vše volně nesené v oddělené přihrádce diplomatky pro případ nouze a občas se skutečně stane, že je třeba tomu dát přednost před mobilem nebo tabletem. Nestačím se však divit při rozplétání šňůr - tuhle jsem rozpoznal škotákovu spojku s kombinací ambulantního uzlu a zcela samostatně rybářský uzel v doprovodu s normálními uzly a konektor držel samosvěrně v dračí smyčce. Chyběl jen lodní uzel, ale co každého v zázraky věřícího napadne? No že to musela uplést nějaká vyšší inteligence, protože taková "sofistikovanost" sama od sebe není možná. Ono to nebylo samo od sebe, protože se do hry dostalo hodně vlivů včetně mého bordelářství a času, ale rozhodně se tak nestalo z vědomé činnosti, což je právě to, co si bohověrci dosazují do své reversní skládačky, aby si zaplácli mezeru ze zpětného postupu (god of the gaps). Proto se rádo argumentuje auty, lokomotivami, letadly...aby se ukázalo, jak je nemožné jejich samosestrojení, ovšem zapomínají na nejdůležitější - letadlo ani lokomotivu neumí ani pánbů, protože tyto věci skutečně potřebují svého konstruktéra narozdíl od adaptivního života, který prošel svou genesí od jednoduchého ke složitému opakovanými permutacemi, o čemž svědčí uspořádání prvků a jejich vazeb a nebylo jich mnoho, narozdíl od špatně vypočítaných z reversního myšlení, čehož výsledkem je absurdní číslo - špatné zadání odráží špatný výsledek.

2 0
možnosti
Foto

Jo, náhoda je skutečně mocná čarodějka. Stačí si vzpomenout, kolik slavných vynálezů vzniklo náhodou. :-)

https://www.popularmechanics.com/science/health/g1216/10-awesome-accidental-discoveries/

Ono je to lidské myšlení obecně dost kolejovité, takže někdy je opravdu dobře, když do nás náhoda drcne a vyhodí nás do nějaké zatím neprobrázděné savany.

0 0
možnosti
  • Počet článků 402
  • Celková karma 19,54
  • Průměrná čtenost 920x
Devátý nejhorší kuchař na světě, odpůrce politické překorektnělosti, začínající marťan, neúnavný konzument točeného kyslíku a jazykový dobrodruh ab incunabulis. Člen Analytického piva a Gustavu pro jazyk český. Správce Vojensko-českého slovníku.