Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Křišťálově čistá úvaha, Jene. Tomu fenoménu fly-by-night se u nás říká hezky Mercedes do vánoc. Nejsmutnější je, když "úspěchář" (skloňuj podle prospěchář) nejen, že se bleskově napakuje, jen se ke korýtku prodere, ale je předmětem obdivu a potlesku. Všímáte si, kolik opisů chvály na tyhle výtečníky čeština má: "Jó, ten v tom umí chodit... ten se vyzná v tlačenici... to je šíbr... má ostrý lokty... voják se stará, voják má... hloupej, kdo dává, hloupější, kdo nebere... z cizího krev neteče... kdo nekrade, okrádá rodinu... A jak se láskyplně mezi sebou nazývají: ne zloději a tuneláři, ale "šibalové" a "odkloňovači". Na můj vkus příliš mnoho lidí u nás je vůbec neodsuzuje, ale jen jim závidí, že sami neměli to štěstí se k cecíku proboxovat. A kdyby se prodrali, taky by sáli, no jéje. Tenhle znormovaný model vlčí morálky Urvi, co můžeš je při masovém osvojení opravdu nebezpečný. Socialistické veselé rozkrádání "majetku v socialistickém vlastnictví" plynule přešlo na "kapříky". Naštěstí jsou i dobré příklady poctivých podnikatelů. A máte pravdu, že znakem takových je především dlouhodobý úspěch na trhu, u zákazníků. Je si tu naštěstí i koho vážit.

8 0
možnosti
Foto

Až mám někdy obavu, zda bohaté české výrazivo v této oblasti nevypovídá něco o naší národní povaze. :-)

Jo, za ty tři dekády už se objevilo poctivých podnikatelů dost. Tím hůř se teď budou napravovat excesy, protože případný finanční postih by se pravděpodobně dotkl i těch poctivých...

2 0
možnosti
Foto

Víte, nevím, co mám k tomu nádhernému blogu napsat, aby to nepůsobilo servilně. :-)

Poučka, vyřčená farmářem, je nebetyčně pravdivá a měla by být základním prvkem veškeré lidské činnosti, pro každého jedním z prvotních axiomů.

Za blog díky, je takovým balzámem a pohlazením, měl by kolovat pro všechny. Jenže....

Obávám se, že byť je text blogu hluboce pravdivý, je spíše menší množina jednotlivců, kteří jsou ochotní se takovými zásadami řídit.

Přeji krásný den a stálou chuť do psaní. R^

7 0
možnosti
Foto

Každý živý organismus se chce mít dobře - to je podstata života.

Jen je potřeba nastavit mantinely tak, aby se mohlo realizovat co nejvíc lidí... :-)

1 0
možnosti
Foto

R^Teorie nevzdělanosti, P. Liessmann. Václav Havel mu na Fóru 2000 dal cenu. Právě na tom fóru tehdy upozornil na rychle rostoucí budovy na okrajích měst... a za pár let opuštěný skelet. Vidíme všichni...Zabraná zelená louka betonovým chrámem čehokoliv, co má jediný cíl - rychle vydělat na momentální vlně chtění. Krátkdobý cíl..rychle vydělat. Pak se jde lovit vlna jiná. Jinam. Pak má někdo v životopise uvedeno mraky profesí, co dělá, co umí, co řídil, čemu všemu šéfoval.. co má za sebou, trosky úspěchu se nezmiňují. Vypadá to báječně. Jenže mnohem větší úspěch má rodinná firma, co se dokáže držet třicet let na malém městě a v životopise mají dotyční zdánlivě banálně jednu jedinou profesi.:-) fajn blog

3 0
možnosti
Foto

No, to je právě dáno tím kolotem. Za starých časů všichni v dědině věděli kdo je pracant a kdo flink. To se v dědině globální nevidí a tak se futrují resumé... :-)

2 0
možnosti
JS

Záleží na tom, co se úspěchem či "úspěchem" zove, za něj se považuje či zda jest obé buřt, když pro mě znamená úspěch to, že se ráno vzbudím a tělo funguje a "úspěch" to, když něco podělám ve smyslu "semitonepovedlo".

Každopádně vinšuju úspěšný den a nulový "úspěch" :)

2 0
možnosti
Foto

Též jsem vděčný za každé úspěšné probuzení. :-)

2 0
možnosti
Foto

Bože, jak je úlevné číst jasný text, pravdivý a jednoznačný. R^

5 0
možnosti
  • Počet článků 402
  • Celková karma 19,54
  • Průměrná čtenost 920x
Devátý nejhorší kuchař na světě, odpůrce politické překorektnělosti, začínající marťan, neúnavný konzument točeného kyslíku a jazykový dobrodruh ab incunabulis. Člen Analytického piva a Gustavu pro jazyk český. Správce Vojensko-českého slovníku.