Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AG

A35l47e59x 22G19r90e68g51o32r

22. 11. 2018 10:08

Lze v mnohém souhlasit,ale i tato forma integrace není reálná. Bez nutného vnějšího katalyzátoru se nikam nepohneme. Neříkám,že integraci potřebujeme,naopak myslím že je na škodu, protože Evropa rostla právě díky rozmanitosti názorů,řešení jednotlivých problémů různými cestami a tak dále. Uniformita může zabít všechny.

2 0
možnosti
Foto

Já si tu integraci představuju hlavně jako určitou formu dělby práce a společného postupu při vyjednávání (něco na styl geopolitických odborů). Ale v Bruselu se z toho bohužel pomalu stává univerzální hoblík. :-)

1 0
možnosti
Foto

Zajímavé. S mnohým se dá souhlasit, s některými věcmi bych měl problém. Ale to je asi úplně v pořádku, že?

Karma Jene.

1 1
možnosti
Foto

Nesouhlas je vítán neb je pramenem zamyšlení. Klepáním na rameno se ještě žádný problém nevyřešil (to je jeden z rozdílů mezi ramenem a kosou). :-)

0 0
možnosti
JA

J98i31ř26í 51A32l25e54x92a

22. 11. 2018 9:54

Zajímavá úvaha. R^

3 0
možnosti
SB

Takovéhle projekty mají tu vadu, že jsou dělány od psacího stolu, kde se berou v potaz pouze otázky technického nebo ekonomického rázu, ale už se do toho nezapočte skutečnost, že každému národu, etnické skupině, náboženské komunitě apod. bez výjimky je přirozený určitý stupeň nacionalismu, nesnášenlivosti, pocitu nadřazenosti, pocitu ohrožení ze strany druhých. I na vesnici mezi vynikajícími sousedy se říká, že dobré ploty dělají dobré přátele.

Když je soužití mezi například Rakušany a Čechy omezeno na vynikající sousedské vztahy, na návštěvy turistů, na zájezdy Čechů do rakouských hor a Rakušanů do jihočeských hospůdek, funguje to skvěle.

Až by těch společných věcí bylo ve společném státě více, začaly by problémy.

Faktor určité přirozené míry nacionalismu nelze přehlížet. Ale technokraté a ekonomokraté to často dělají.

7 0
možnosti
MS

Myšlenka větších celků se objevuje stále. V časech pomlčkové války se Slováky se vynořil pozoruhodný návrh na federaci Švyramo - Švýcarsko, Rakousko, Morava. ;-D

1 1
možnosti
Foto

A což teprv Nočeře, Norsko-Česko-Řecko.

Norové by zaplatili řecký dluh, Řekové by jim v zimě poskytli teplotní azyl a nám by kynula tuzemská dovolená na řeckých ostrovech i v norských fjordech. :-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 402
  • Celková karma 19,54
  • Průměrná čtenost 920x
Devátý nejhorší kuchař na světě, odpůrce politické překorektnělosti, začínající marťan, neúnavný konzument točeného kyslíku a jazykový dobrodruh ab incunabulis. Člen Analytického piva a Gustavu pro jazyk český. Správce Vojensko-českého slovníku.