Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J85a62n 63R94i94c26h93t64e37r

14. 3. 2019 11:59

Ať dělám, co dělám, myslím, že mě šidíte. Argument, že ke druhým dveřím mám více informací je nesmyslný, neboť se o tyto informace dělí s dveřmi číslo jedna.

A s tímto odcházím, mám rozečtenou výbornou knihu o alžbětinských dramaticích (asi to leccos vysvětluje:-))

1 0
možnosti
Foto

Ještě se na to můžete dívat takhle.

Ty tři možnosti mají na začátku rovnou šanci 1:3. To znamená, že ty dvě možnosti, které si nevyberete (řekněmě 2 a 3) mají souhrnnou šanci 2:3. To se otevřením dveří nezmění, jen se ty dvě třetiny přelijou za jedny dveře, protože za těmi druhými se ukázala koza. Ale pořád zůstávají v soustavě (dveře 2 + dveře 3).

Můžete si to v přestávce mezi jednotlivými kapitolami ověřit na kartách. :-)

0 0
možnosti
Foto

Z celého fungování statistiky jsem pochopil jedinou věc. Že takzvaná "úprava výsledku kvalifikovaným odhadem" je věc velice mysteriozní a zcela nevypočitatelná. Ale není zase až natolik mysteriozní, aby se nedala za příznivých okolností vyvážit zlatem ;-D

Anebo jinak, kdybych měl úkol zodpovědně vyhodnotit tři cesty, tak klidně vyhodnotím jako nejlepší a nejkvalitnější tu šeredně dlouhou, rozkopanou a hrbolatou, Ovšem jen za předpokladu, že na ní je moje oblíbená hospůdka a že zrovna mám v úmyslu právě do té hospůdky zajít.

1 0
možnosti
Foto

Jo, ten optimalizační algoritmus máme každej nastavenej jinak.

Já taky kolikrát volím cestu, která není nutně (z pohledu metriky) nekratší... :-)

0 0
možnosti
JP

Tohle je na statistice deprimující, jak dokáže znejistit. Jen tím, jak žongluje s proměnnými, zohledňuje, ale i pomíjí. Ani s tím tříděním to není tak jisté. Lid za socialismu volil kandidáty Národní fronty na 98,9 a víc procent. Když byl rozdělen na třídy, tedy dělníky, rolníky a pracující inteligenci, stále to bylo 98 a více procent. Žádný paradox nenastal. Když se však třídy sesypaly zpět do lidu, respektive se sesypal ten, kdo lidi sesypàval do jednotných kandidátek NF a tříd, lid se stal svobodným, k paradoxu došlo, tedy jak pro koho. Každý si začal volit, kam ho korelace táhly, do mínusů i plusů. Tak to dopadá, když se jedincům dovolí volit diskrétně a nikoli jednolitě. Proto je třeba se statistikům a jiným pravděpodobníkům vysmívat, třeba i s pomocí Monty Hallů a jiných Monty Pythonů. My přeci víme, že vás dnes nové kozy můžou přijít dráž než nové auto, takže tahle zamlčená velmi významná proměnná -cena nabízených odměn - může z hlavní ceny udělat cenu útěchy a naopak. I když, jak tak o tom přemýšlím, pokud se v show Let’s make a deal mohly volit jen jedny dveře, pak vyhraná koza (jedna) mohla být vždy jen cenou útěchy, a změna volby dveří na tom nemohla nic změnit, ať už si Savant plácá, co chce - neboť souměrnost, ten prazáklad všech estetických kritérií, by sóloplastika asi moc nepozvedla. Zvláště, když pozvednutí je zase prazákladem všech kozích plastik, že. Ve smyslu prostorové orientace i sebevědomí. Show Let ́s make a deal jsme u nás za komunistů měli taky, soutěžila v ní i řada vědců, jistě i statistiků, jen ten překlad byl svérázný, na Západě Let ́s make a deal, u nás Leť makat do dolů.

1 0
možnosti
Foto

Jo, za socíku ten Simpsonův paradox působil ve své extrémní formě a to tak, že když se udělaly souhrnné výsledky, tak komunisty volilo 99.9%, zatímco když se člověk začal poptávat jednotlivců kolem sebe, tak je volilo 0.1%

Přesně v duchu zábavné estrády: Let's Schweik Co Nejdýl :-)

A trochu vážněji: ona ta statistika opravdu není žádná sranda a statistici se mezi sebou stále přou, jak se mají normalizovat ta či ona data.

1 0
možnosti
Foto

a nemůže bejt místo kozy zajíc?;-)

1 0
možnosti
Foto

to záleží na povaze problému

jsou situace, kdy je koza prostě nenahraditelná... :-)

2 0
možnosti
Foto

V evoluci má největší šanci na prosazení ta její varianta, která je v daném okamžiku ta nejméně pravděpodobná.

1 0
možnosti
Foto

Já myslel, že tuto vlastnost má akciový trh... :-)

1 0
možnosti
Foto

prokristapána, tak co si mám radši koupit? Auto nebo kozu? A prosímtě to je Houmí nebo Bárt Simpson? Mám z toho při vší úctě hlavu vytaženou a odkrvenou jako Márč.;-)R^

1 0
možnosti
Foto

Jo, toho Homéra si vypůjčili v jednom z těch přiložených linků.

A k nákupu máš celkem jednoduchý výběr.

Buď moje nová oblouková lampa a nebo Křižíkova stará. :-)

1 0
možnosti
Foto

Tak z toho nějak nejsem chytrá. To snad ani nemůžu přiznat!;-D

3 0
možnosti

Jsou chvile, kdy jsou dve kozy vic, nez auto. Takze pokud nekomu jde o kozy, vyplati se volbu nemenit!-)

2 0
možnosti

...říká kozel, co chce být zahradníkem:-))))

1 0
možnosti
  • Počet článků 402
  • Celková karma 19,54
  • Průměrná čtenost 920x
Devátý nejhorší kuchař na světě, odpůrce politické překorektnělosti, začínající marťan, neúnavný konzument točeného kyslíku a jazykový dobrodruh ab incunabulis. Člen Analytického piva a Gustavu pro jazyk český. Správce Vojensko-českého slovníku.