Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

To je moc hezký a užitečný blog. Leccos si uvědomit, připomenout. Protože všechno se vším souvisi.

Jen podotknu, že Na Příkopě či Na Poříčí se píšou obě slova s velkým písmem. Bylo změněno relativně nedávno. Přesně nevím).

Díky moc!

1 0
možnosti
Foto

dík za poznámku - už jsem to nahradil Václavským Náměstím :-)

1 0
možnosti
Foto

Nojo...karma:)) je to takR^ nejenže udržujeme v jazyce mrtvoly, ale leccos i sporného musíme udržovat i kvůli didaktickym testům. Takový přivlastek těsný a volný a leckdy i několikanásobnost a postupné rozvíjení naprosto miluju, mám.li stát tváří v tvář pravdě, že někomu semtam trochu kecám do systému jeho vlastních emocí. Čili ano. Jdi držet hladovku před sídlo Cermatu - bojovka, nevim, kde to je - a já ti tam budu tajně nosit jídlo. A protože to bude boj dlouhý, přinesu starý dobrý slovník frazeologie. Taky Patrika Ouředníka, Foskule od Justa: Řeháček si sedl před Cermat, aby nepochodil:)) a taky Novotného Zákulisí slov poprvé a podruhé:)

Zároveň musím říct, že mnoho je v hlavách neškolních dospělých a jejich očekávání umakartové tradice. Jeden příklad za všechny. Nedávno superčtení jednoho taxikáře tady. Konečně přirozeně, jako by to psal Bukowski, Kerouac, Škvorecký...nebyla tam jedna jediná chyba. Četba, co tě láká čist dál...pro přirozenou hovorovost a obecnost vyjádření, jako při poslouchání...pro vražené slovo spisovné, když se ma cítit třeba i póza. Jako to uměl treba i Ota Pavel. A diskuze?Setkal se i s reakcí, jak je to napsané strašně a s chybami. Nojo... Hodně je umakartu v nás. Hodně. O to tužší boj. Opatruj seV

2 0
možnosti
Foto

Floskule...za trest napíšu pohádku O zatoulaném písmenku L;))

1 0
možnosti

Na Hradecké fotbalisty bych si nezvykl ... musel bys mne zviklat.-)

1 0
možnosti
Foto

vidláci zdraví vikláky :-)

1 0
možnosti

Babyčka!-))))))

.

Asi tři dny nazpátek jsem se pokoušel dát dohromady vyjmenovaná slova a zjistil jsem, že nevím, co je babyka. Hledal jsem a přitom by stačilo, abych si počkal na tvůj blog.-)

1 0
možnosti
Foto

je to druh javoru :-)

i když jsem nikdy nepochopil proč zrovna babyka... takových obskurních biologických druhů s nepravidelným ýčkem by se určitě našlo víc

1 0
možnosti
  • Počet článků 402
  • Celková karma 19,54
  • Průměrná čtenost 920x
Devátý nejhorší kuchař na světě, odpůrce politické překorektnělosti, začínající marťan, neúnavný konzument točeného kyslíku a jazykový dobrodruh ab incunabulis. Člen Analytického piva a Gustavu pro jazyk český. Správce Vojensko-českého slovníku.